Alla inlägg den 28 februari 2012

Av Lena - 28 februari 2012 15:03

Jag vill ju ha valp, ja det har jag velat länge, det är ca 18 år sedan sist och idag fick jag låna en. Men herregud, det är ju värre än att ha bebisar.

En bebis kissar i blöjan och så byter man den. En valp ska passas, springas ut med, väntas ut till den gjort det den ska och sen få en godis för det. Och de inte alltid den vill göra det den ska när man krängt på sig kläderna, åkt ner i hissen och tagit sig ut till för rastning av valp tillåtna ställen.

En bebis sover i sin korg/säng/vagn, kanske behöver lite hjälp med sövningen men sen sköter den det själv. En valp somnar där den vill somna, precis där man ska gå, stå eller hade sin fot just då. En valp vaknar också väldigt lätt, betydligt lättare än en bebis. För här är det inte bara dammsugning som ska undvikas under sovstunden utan sådant som öppna kylskåpet, bläddra i tidningen eller byta sittställning på stolen..ja tro inte du kan gå omkring när valpen sover.

En bebis roar sig genom att titta på omgivningen, låta lite och tugga på en leksak. Valpen tuggar också visserligen på leksaker men inte företträdesvis de egna leksakerna utan det kan vara helt andra leksaker, eller andra saker så som stolsben, tapeter och telefonräkningar (ja den kan den i och för sig gärna få).

Sen är ju bebisen välkommen överallt, ok jag har hört att vissa restauranger i fina Hufvudstaden gärna ser att barnen stannar i hemmen med inhyrda barnvakter då föräldrarna ska ut och äta fint, men de har jag ändå inte tänkt besöka... valpen däremot får inte följa med någonstans förutom en och annan djurtillbehörsaffär och då är de (valparna alltså) ändå kopplade till skillnad från de flesta barn. 


Så vid närmare eftertanke..... nä inte en bebis heller   

Av Lena - 28 februari 2012 13:34

Bjöd på kyla men strålande sol.

Först skulle provtagning ske, man kan ju undra varför de behöver så mycket blod från en de misstänker ha kraftig blodbrist, så att de till och med tar ett extra rör. Ja de fick i alla fall ta så mycket de ville och nu väntar jag på svar. Sen var det ett spännande möte, och hur det var för den andra parten har jag ingen som helst aning om men för mig var det gott fika, lugn miljö men kanske inte så spännande för vi hade lyckats gå till var sitt fik och satt och väntade på varandra... bra början på eventuellt samarbete   .


Så vi åkte till Teknikens Hus, först åt vi lunch jag och dottern och vi hann precis klart med det så kom Anna-Carin med Alva och Oskar. Mirja tog hand om Alva och visade henne allt som finns att göra medan jag och Anna-Carin höll ett vakande öga på Oskar. och jag vet precis varför jag inte åkte med Mirja till Teknikens Hus när hon var runt året och precis lärt sig gå.


Sen blev ju mammas stora flicka ännu större, hon gick själv på rymdföreläsningen i planetariet och var mäkta stolt över sin bedrift när hon kom ut igen. Sen att det hade varit intressant och fascinerande gör ju inte saken sämre. Men sen var det en trött flicka som ville sitta nära mamma i bussen hem. Och jag var också trött och kunde inte riktigt förstå varför jag efter en dag med höga ljud från lekande barn, lite småtjafs med dottern om städning och läggning sätter mig och ser Familjen Annorlunda - var ju liksom inte lugnare där.


Men allt var mödan värt när jag i dag på morgonen kommer in i dotterns rum och det första hon säger är "det var en bra dag igår".


Ps, ja jag är lite trög...men nu kommer jag att lägga mina blogginlägg i kategorier så att ni kan skilja ut de ni vill läsa, tex familj, hund, företag...... Eller så läser ni alla!

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards