Alla inlägg under september 2011

Av Lena - 11 september 2011 19:52

Fina stora blåa volvon fick ta med oss söderut idag. Till farmor. Här ägnades dagen till invändig rengöring av tidigare "nämnda" bil - ja i fall för mig och maken. Och mycket skit hälldes ner i avloppet och bilen blev godtagbart ren. Misstänker att ytterligare en omgång skulle ge rätt grått vatten trots all skrubbning.


Dottern lade snabbt beslag på sin pappas moster Anette med make Hasse och följde med dem på lingonplockning. Och så duktig hon var - detta kom hon hem med efter en inte allt för lång stund



Lite fel vinkel, för hinken är nästan halvfull.


Sen fikades det såklart (fikar aldrig så mycket som hos min svärmor) och idag blev det en extra kaka då det fanns brysselkex på bordet, efter mazariner är nog brysselkex favoriten bland favoriterna. Rundtur bland djuren och kaninen Ammi satte fina spår på min tröja efter en mysstund - fast tar jag på mig den i vinter lär jag knappast frysa och det är inte illa med kaninfodrad tröja utan att en enda kanin har fått lida   .


Nu ska vi leta reda på söndagslugnet och ställa om för ytterligare en ny vecka, en vecka där jag mest troligt ska kosta staten några hundratusen kronor helt i onödan... men är det nu det som ska leda till arbete - vad ska man göra? Tänkte klippa mig också, och jag är helt övertygad om att ett vårdat yttre ger fler jobb än det där andra.... Men jag antar att någon välbetald arbetsgrupp har gjort en utredning om att detta är vägen till arbete och sen får väl ännu en välbetald arbetsgrupp utvärdera och tala om att det ledde ju faktiskt inte till arbete....men då är det ju försent och pengarna borta.


Men än är det söndag i fyra timmar till, glöm inte Mördare okänd, ikväll klockan 21:00  

Av Lena - 10 september 2011 14:24

garaget är tomt.

Bilar är jobbiga, dyra, luktar illa, går sönder, smutsar ner...... blääää för bilar. Men ack så nödvändiga ibland.


Två dryga veckor har vår garageplats gapat tom sedan försäkringsbolaget ansett att röda forden inte skulle trafikera vägarna mer utan passade bättre i smådelar på närmaste bilskrot.


Och som det har letats och våndats, funderats och ringts... för att inte tala om cykelturerna till Konsum där middagen dagligen inhandlats under mottot "så få ingredienser som bara möjligt till en någorlunda allsidig middag" onödigheter som toapapper och diskmedel har jag hoppat över, för jag orkar inte hur mycket som helst på styret.


Nu har vi bil igen, och nu är vi riktiga schäfermänniskor...japp vi har volvo. En stoooooor en, fordburen blev en liten plutt därbak. Och om ni undrar vad vi ska göra idag kan jag tala om att vi ska STOOOORHANDLA!!!

Av Lena - 8 september 2011 11:04

Man vet aldrig vad som händer. Min absolut senaste tanke kan till exempel leda till en hjärtinfarkt hos maken, i alla fall ett lättare magsår. För nu råkade jag till och med kombinera tänkandet med en inredningstidning, då kommer vi osökt till nästa goda råd, "köp inte inredningstidningar" och skulle nu någon trots allt råka följa hem eller om ni hittar en hos frisören eller goda vännen som har den icke allt för goda vanan att låta dem ligga framme på det ursnygga designbordet från ROOM (nej de vännerna har inte jag), "läs dem inte".


För visst, ni som sett vår vackra utsikt, skulle det vara jättefint om det var helt öppet framför det stora fönstret i tv-rummet? Om vi tog bort det ständigt överbelamrade, välanvända, oumbärliga skrivbordet. Tänk allt ljus som skulle flöda in och vilken tavla fönstret skulle utgöra. Bara ställa vår lilla orangea fåtölj och ett litet brickbord under det. Så snyggt det skulle bli, eller hur?


Hur vi gör med skrivbordet, dess innehåll och allt på det dvs MIN dator, MIN skrivare, MINA papper, MINA pärmar osv.... det tänkte jag inte på....

Av Lena - 7 september 2011 12:47

Studsa upp (ja ja ) 06:10, ut med hunden, upp med ungarna, fixa och äta frukost, bädda, plocka ur och i diskmaskinen, plocka lite här och där, ge barn kläder, tvinga barn att klä på sig, kamma skrikande barns hår, fläta tyst barns hår, ta med barn till skola (den andra tar sig själv), komma hem, snabb kaffekopp, lite mer plock, kolla lediga jobb (ev söka jobb...VAR ÄR DE?????), långpromenad med hunden, lunch, handla och sen är det stopp


Då är klockan 13:00 och jag är helt slut, varför kan inte energin hålla kvar sig några timmar till? Tiden mellan klockan ett på dagen och tio på kvällen är en endå lång väntan på att det ska bli legalt att somna i soffan. Och ofta har jag hunnit somna innan dess.....


Så om jag lurar mig, lägger mig en halvtimme nu - tror kroppen att det är dags att fara omkring som en myra igen då? Hoppas, testar, vi får se...

Av Lena - 4 september 2011 11:52

alla tagna av Annalena Nilsson

 

 

 

 

 

   

 

 

Av Lena - 4 september 2011 08:10

har jag från gårdagen men hoppas på att få då superfotografen Annalena Nilsson i alla fall förevigade lördagens viktigaste händelse - mer om detta snart.


Lördagen började med vardagslydnadskurs, det var sex stycken pigga glada hundar som invarderade stadens gator för en social- och balanspromenad. Det balanserades på murades, gicks i gallertrappor, åktes hiss, tränades kontaktövningar i parkeringshus och lektes på stadens torg. Jag misstänker att alla hundar var nöjda och trötta efter den "morgongymnastiken". Själv störtade jag hem och hämtade upp dottern för att åka på FLKK´s årliga inoff utställning.


ca 90 stycken hundar och desto fler mattar och hussar hade samlats i och utanför vår lilla klubblokal för att umgås, ha trevligt och ställa hund. Min lilla favorit A-Te-Ell´s Dante blev BIS-4 valp (och jag antar att de flesta fattar varför just han är min favorit   ). Dotter ställde upp i "Barn med Hund", det var hon och Lovisa som tävlade tillsammans med ett gäng andra förväntansfulla barn och hundar. Och där fick domaren ett problem - alla var ju så duktiga och visade hundarna så snyggt så hon kunde inte göra annat än att ge alla första pris. (här hoppas jag bilder kommer) Jag tyckte det var en väldigt smart domare och alla barn var så glada över sina fina priser och sina rosetter, Dottern berättade stolt att hon hängt sin på Lovisas bur - för hon har ju sett hur det går till. Men så var det ju någon, en mamma??? som tyckte att SJÄLVKLART MÅSTE JU NÅGON VINNA!!!???? ska man förvånas eller förundras????


Själv agerade jag lite ringsekreterare och tack vare en rutinerad domare så fixade jag det   man kan ju inte glänsa jämt. Och fick äran att döma "Gubbe med Hund" om det nu var en ära vet jag ju inte men "gubbarna" bjöd på sig själva och ställde upp på lite show så kul blev det i alla fall. 


Äntligen hemma, nöjd med ett rejält tillskott i klubbkassan och fått vinka av massa nöjda utställare så väntade en supergod tvårättersmiddag, jag behövde inte ens diska bort ELLER motionera den egna hunden.


Så lördagen den 3 september 2011 var en MYCKET bra dag...trots inte en enda bild.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards