Alla inlägg den 8 april 2012

Av Lena - 8 april 2012 07:41

Nej jag är inte klar än, köket och hallen kvar. Det kom en påsk emellan men till veckan blir det nya tag.


Och påsk, hur ska man fira den?


När jag var liten började morgonen med gömt påskägg fyllt med godis, åh så mycket godis det var. Det svämmade över och ägget var svårt att stänga - tror jag. Nu när jag tänker på mammas åsikter om barn och godis undrar jag om det var så, fast när jag tänker på mammas egen chokladkonsumtion så kanske jag minns rätt. Spelar ingen roll egentligen förutom att jag hade viss ångest inför godisköpet till dotterns ägg. Sen om det var väder (och det är det ju alltid) blev det skidtur till Kartnak (stavningen är kanske inte helt rätt) där pimplades det (pappa), åktes skidor på isen (mamma) klättrades i träd (Storebror) grillades korv (jag och storasyster). Sen skidtur hem igen och äggmålning. Vi målade med vattenfärger så när vi sen skulle äta äggen och skalade dem så fick även äggvitan en snygg blågråfärg - men åt gjorde vi och det var säkert de godaste äggen någonsin. Sen var påsken slut!


Sen kom en halvvuxen tid då man inte hade så mycket att säga till om. Modern hade tagit sin tillflykt till sydligare breddgrader och det var storasyster som hade makten. Då var de skoterturer, skoterturer och skoterturer och tro nu inte att allt är som på TV, ginstrande sol, vida fjäll och stenhård skare och skotrarna åker i fina karanvaner och kommer lugnt och säkert fram till målet. Nä i verkligheten innebär det mycket vatten, genomslag och spadar. fast man kan elda och grilla korv och den vanan fortsatte både jag och storasyster med,


Nu är jag väl riktigt vuxen och bestämmer själv. Och i år bestämde jag att det var läge för en hemmapåsk, vi skulle göra ingenting och om det var tråkigt, ja då får man väl göra någonting ungefär. Men på långfredagen kom ångesten lite krypande. Det här är ju ingen påsk. Var är bensinångorna, var är renskinnen, var är den nergrävda skotern????? Var är elden och korven????????? Men sen kom jag på - jag tycker ju inte ens om det där, ja korven då. Varför ha ångest över det så då blev påskafton som följer:


Lugn morgon, Påskharen levererade ett ägg med lagom mängd godis till dottern ( så lite så det inte blev magont men så mycket så att jag inte behövde jäkta med frukosten). Veckohandling (vet ni hur lugnt det är i affärerna på påskafton). Tårtbakning med dottern. Äggmålning, dock urblåsta ägg. Hockey med maken (tyvärr förlust men AIK har tydligen gjort en bra säsong i alla fall). Laga trerätters med dottern, laxtoast, fläskfilé/prinskorv och sallad/pulvermos (gissa vem som åt vad) och till sist ost och kex - allt enligt dotterns önskemål. Äta middag, se film och sen godnatt. En påskafton i min smak helt enkelt, kanske lite för lite korvgrillning, kanske.


Idag är det påskdagen och då blir det lantliv - kusinerna från Stockholm är på besök hos farmor och så fort vi ätit frukost och dekorerat tårtan så åker vi.


Ha en fortsatt skön påskhelg!

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards