Alla inlägg den 27 mars 2013

Av Lena - 27 mars 2013 21:28

I år skulle vi fira påsk, skapa påsktraditioner och göra påsken till något för dottern att minnas, att ta med sig till kommande generationer. Det skulle vara påskpynt, påskmat, påskägg och påskmys...

Nu är det ju bara ett problem - jag vet inte hur man gör.

När jag var liten målade vi påskägg och mamma gömde godisägg som vi fick leta och om vi inte övertygande intygade att vi trodde helt och fullt på påskharen. fanns det nog risk att äggen drogs in. Men mer påsk än så var det inte. Kan hända att det fanns något påskris men då hade väl någon hund gnagt på riset och katterna konfiskerat fjädrarna långt innan någon liten påskkärring ens börjat putsa på kaffepannan och trimma kvasten.


Första frågan, NÄR pyntar man? Den frågan droppade jag för så där tre veckor sedan och fick veta att jag nog nästan var lite sent ute, jaha bara att sätta i gång.


Sen vad ska man pynta med? Vi skaffade en undulat till, fåglar hör väl påsen till? Jag möblerade om, antar att påskstädningen är lika viktig som julstädningen, eller? och så skulle pyntet inhandlas. In och ut ur affärer men inget som föll i smaken, eller så föll det i smaken men hade inte det minsta med påsk att göra, det var inte ens gult (har aldrig gillat gult för den delen). Blev en blomma som ska ha mycket vatten (jo tjena - här får den minsann lära sig hur man överlever) och panikhandling på en billighetsaffär, påskduk, påskservetter, påskfjädrar och påskljus som ser ut som ägg (påsken är ta mig tusan mer smaklös än julen). Men nu är det pyntat. Eller..... fjädrarna ligger kvar i sina påsar för något ris har vi inte hunnit skaffa.


Men allt kommer ju att räddas av påskmaten, som av någon anledning är mycket lik julmaten...och den blev man ju precis less på. Tror det blir pizza på påskafton.


Det här med påsk går inte bra, jag lägger nog ner det, det är ju ändå midsommar snart, undra om det ryms en midsommarstång på balkongen?


PS, dottern bedyrade högt och heligt att hon tror minsann på påskharen så ja ett påskägg ska väl gömmas i alla fall.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards