Alla inlägg under april 2010

Av Lena - 11 april 2010 08:47

Av Lena - 10 april 2010 15:36

Idag har det hänt mycket:

1. jag skulle köpa växter - det blev en klänning och underklärder (och två billiga ampelliljor) Det gäller att prioritera.

2. Dottern och mormorn har städat klart och nu inköptes ett rosa Nintendo DS. Dottern är lycklig och mormorn försöker förstå.

3. Äldsta brorsan var med på stan, vi fick bjuda honom på fika - mysigt.

4. Fynd till hemmet, läckra orangefärgade blommiga gardiner till köket för 20 kr, måste göras om - vem vinner om kapplängden???

5. Veckohandling inklusive ny hårfärg, rött som dottern tyckte dock inte lika rött...

6. Visserligen sökte jag ett jobb i går som kan förknippas med knallrött hår men någonstans går gränsen.

7. Fått sillmackan jag längtat efter hela påsken.

8. Ska påbörja kvällens Biff Wellington, den som äldsta brorsan har tackat nej till minst två partyn för - hoppas den blir god då.


Ja det blev en hel del, men visst är det underbart att få vila upp sig på helgen?

Av Lena - 8 april 2010 08:14

Detta hittade jag på aftonbladet.se idag http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6915223.ab


En rottweiler har huggit en femårig pojke i huvudet. Och det är fruktansvärt, för pojken, hans föräldrar och även säkert för hundägaren. Och det ska inte få hända heller.


Men när man läser artikeln så börjar man fundera, detta är på en brukshundklubb, hundar tränas, hundägare kanske är där för att få hjälp med sina problemhundar, hundar är taggade, har sina grejer med sig (vet ju bara hur ego Tyra är om "sin" ryggsäck. Där springer en 5 åring runt och får gå fram till hundar så som jag kan utläsa detta hur som helst.

Först avstyrdes ett anfall, sen går pojken fram till hunden igen!? och blir då attackerad ordentligt.


Barn ska inte springa utan uppsikt på en brukshundkulbb, hundutställning, o dyl. Barn ska läras att man går inte fram till NÅGON hund man inte känner och aldrig utan att fråga hundägaren även om barnet känner hunden, detta i synnerhet om hunden är ensam, i arbete eller i bilen. En hund ska inte heller lämnas var som helst utan uppsikt men på en brukshundklubb? Ska man inte kunda knyta upp sin hund där? Däremot på stan, utanför affärer, caféer osv där har ensamma hundar inget att göra.

Lär era barn hur man uppför sig bland hundar, men lita inte på att de gör som ni lärt dem. Lita inte heller på någon hund, hur snäll den än var förra gången, i en annan situation. Då slipper vi rubriker som denna.


Nu hoppas jag bara att det går bra för den lilla pojken.

Av Lena - 7 april 2010 07:42

blir dagens uppdrag. Sedan ska utkastet till planeringsrapporten färdigställas så jag med gott samvete kan kasta mig över den teoretiska referensramen - usch kändes så tungt att skriva det så hur tungt ska det inte kännas att genomföra det då?


Nä nu vill jag ha jobb, någorlunda fasta rutiner, arbetskompisar och kanske just nu framförallt en lön! Tänk om jag nästa sommar till och med skulle kunna ha semester och  hela familjen skulle kunna åka någonstans. Hade suttit fint efter de här tre häståren.


Dags att tänka positiva tankar, skriva riktigt bra ansökningar och visa upp sig från sin bästa sida - och faktiskt, jag är ju akademiskt utbildad nu   och har förhoppningsvis min examen snart.


Frukostdags och sedan bara att ta itu med dagens uppgifter!

Av Lena - 6 april 2010 09:01

Nu är helgen slut, en helg som präglats av uppsatsvånda och dåligt samvete över uteblivet arbete. och tur var väl det då jag i går kväll hade fått ett mail från min lärare att han inte godkände det ämne jag ämnade ta upp i min uppsats - skit också!!! Det var ju klockrent utifrån mina karriärplaner (gäller att skapa goda kontakter). Men men det finns andra vägar att gå och en tidig morgon idag resulterade i en nästan klar problemdiskussion, så nu är det bara att formulera syftet snyggt och putsa lite på frågeställningen så är jag i fas med min tidsplan. Litteratur hoppas jag att jag och dottern hittar på biblioteket idag.


Till rubriken, ser att jag har 20 läsare varje dag, vilket borde innebära 20 kommentarer varje dag - eller hur? Vilka är ni? Vet att de närmast sörjande läser men ändå, kommentera, skriv en hälsning och har ni en egen blogg, skriv adressen så ska jag genast gå in och återgälda kommentaren. Det är ju så kul att få lite uppskattning.


Sen vet jag att jag har varit dålig på att uppdatera, både här och på "hundigt" men ska skärpa mig - jag lovar!

Av Lena - 3 april 2010 22:49

Jag och maken var precis ute på kvällsrundan med Tyra och Siri. Vi möter ett sällskap bestående av tre personer, som vi misstänker hade haft en lagom trevlig påskafton, och två hundar av pälsrik sällskapsras som finns i fyra varianter. En person i sällskapet säger "åh kolla en mops", nä säger en annan " det är ju en stor schäfer", "nä det där är en mops svarar den första" "Det är ju en stor schäfer" fortsätter den andra. Sen hade vi passerat dem, undra när de kom på att det var två hundar?


Av Lena - 3 april 2010 06:32

Siri! Foto: Annalena Nilsson


Det skulle bli en förmiddagskopp på Mopsön, vilket blev tårtlunch och eftermiddagsbulle och en extra hund med oss hem. Det var Tyra och Siri som nu slog tassarna i bordet och ansåg att de skulle få fira påsk i hop. Och vi som snälla hundägare kunde ju inte se någon anledning till att det inte skulle bli så.   Så till Siris ihärdige uppvaktares förtret så åkte Siri med oss för att prova på stadslivet några dagar. Jag kan meddela hennes familj att hon har anpassat sig utomordentligt bra - det är bara flexikopplet som fattas   . Just nu sover de två damerna sött efter att ha fått upp mig klockan halv sex på morgonen, varit ute och kissat och ätit frukost. Morgonen avslutades med en diskussion om tuggbenen, Siri tog Tyras favoritben, Tyra fick ett nytt och nu sover Siri på sin bädd med båda benen tätt intill sig, Tyra ligger brevid och funderar på om Siri skulle märka om hon tog ett av dem i alla fall.


Men innan vi åkte fick vi en rallylydnadsuppvisning á la Mops!

Först ut var Beata:

Foto: Robert Ekman


Men utifrån gården hördes protester från en mycket bestämd herre som ville visa att han minsann också kunde så självklart fick Snygg-Einar entra scenen och han kan till och med snabba lägganden:


Foto: Robert Ekman


Tuva meddelar att hon kan faktiskt allt det där och en massa till men hade inte tid just då för hon lekte med den stora tjejen (Tyra) - Siri, ja Siri var söt!     

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards