Alla inlägg under juli 2009

Av Lena - 16 juli 2009 20:56

Hade en tanke, kanske lite smått elak, ville kolla en sak. Men nä jag kan inte - jag är ju egentligen ganska snäll så det får vara.


Men jag har blivit beskylld för annat, och vem vet kanske jag har hittat lämpliga piller.... men vad jag förstår så är det fler som tycker att det är rätt så ok.


Nu har jag varit tillräckligt kryptisk och ska istället redogöra för fröken Myras förehavanden idag. idag har vi roat oss med klickerträning, gör ett nytt försök med att lära in tvärstopp på inkallandet med ställandet, kan inte vid detta tillfälle uttala mig om hur det går men vi har i alla fall börjat nu.


Sen blev joggingturen inställd så Tyras kvällsträning blev lagd på mitt ansvar. Det fick bli uppletande. 5 föremål och 4 kom in, får vara nöjd med det. Finns inte så mycket mer att säga om det.


Nu är lilla Siri här på besök och Tyra har i skrivande stund blivit lite less på uppvaktningen och Siri har förflyttat intresset till maken i stället - kanske hans knä är mysigt att ligga i...

Av Lena - 15 juli 2009 18:53

japp det var det som stod på dagens träningsschema. Dvs de två moment som känns "sämst".

Inkallande med ställande där vi inte nått högre träningsresultat än vad jag kan bedöma vara en 9:a och apporteringen där min bedömning är att vi nått högst en 7:a pga tugget.

Men först värmde vi upp med fritt följ. Hon är ju helt otrolig - oavsett om det är sakta eller språng, hon sitter som klistrad. lite väl mycket till en början men efter lite uppvärmning så sitter positionen rätt. Det som var kul var när jag tränade stegförflyttningar och skulle backa då vänder hon på stället, hur snabbt som helst, och går då framlänges medan jag backade :-) Hon var så lycklig och helt övertygad om att hon gjorde rätt - gullhunden. Gapskratt från matte men utebliven belöning gjorde så att femöringen trillade ner och vid nästa försök blev det rätt, ja alltså rätt på riktigt.


Ja hur gick då träningen? Ja när det gäller inkallandet så gick det inte särskilt mycket bättre i dag, nästan tvärtom så vi tränade "stanna" på alla andra sätt än regelrätta inkallningar och så får vi se hur det går nästa gång, förhoppningsvis blir det i morgon förmiddag.


Men allt hon gjorde fel på inkallandet tog hon igen med råge på apporteringen. Bara tugg den gången jag kastade ut apporten men inte vid linförighet, inkallningar och när hon fick hämta apporten då jag LAGT ut den. Riktigt snygga ingångar fick hon till också, hittills har hon gärna velat smälla till mig med den i svängen, men nu tog hon hänsyn till sin matte. Tycker kanske att jag har tillräckligt med blåmärken på benet.


Nä så jag är riktigt nöjd, kan man vara annat? Nu måste vi bara klura ut vilka tävlingar vi hinner med i höst, Augusti känns väldigt fullbokad men jag vet inte riktigt av vad?


Nu till helgen får vi storfrämmande i litet format. Tyra ska ha sin bästis här hela helgen då hennes familj ska åka utomlands och låta Snygg-E visa upp sig. Visserligen hoppas vi på fina priser för E men framförallt ser vi fram emot att få låna världens finaste Siri-Piri en hel helg. Nu var det så länge sen sist.

Av Lena - 13 juli 2009 19:13

Tyra är mycket hedrad, just nu pågår uppvärmning inför en joggingtur med husse. Husse värmer upp och Tyra sover sig i form. Trots detta så ville Tyra att jag skulle skriva och berätta om den stora händelsen. Tyra har nämligen fått en strumpa uppkallad efter sig.

Den finns att återse på: http://www.nordanvindens.com/index.php/shop.html


Tyra rekommenderar alla hundar som vill vistas i skogen även vintertid att se till att deras mattar och hussar skaffar sig sådana sockar (ja även de andra modellerna går bra, särskilt modellen "SIRI") för med dem på fötterna håller sig de frusnaste människorna varma en kall härlig vinterdag och hunden kan vara ute jättelänge.


För att skatteverket inte nu ska tro att jag på något sätt sponsras för detta kan jag meddela att Rosa, Tom och Hjalmar är fullständigt ovetandes om detta blogginlägg.


Av Lena - 12 juli 2009 16:56

Körde genom tvåan idag, minus hopp och platsliggning. Åhhhh vad jag älskar den hunden!!! Så bra hon går nu och vilken underbar form hon är i. Vet inte vem av oss som hade det största leendet på läpparna men det var så kul.


Gick ut och förberedde med rutan och la ut en apportbock så att hon skulle få minimalt med synintryck. Och när det var dags för rutan sprang hon rakt in och stannde på MITT kommando :-)


Så nu är det dags att anmäla till tävlingar!!!


Ja visst finns det mer att slipa på, tugg på apporten och snabbare stopp i inkallningen men idag var det 7:a på apporten och 9.a på inkallande med ställande så särskilt orolig var jag inte.


Vi är tillbaka :-)

Av Lena - 4 juli 2009 20:35

Ja det blev lösningen på problemet och det funkar. Låg röst, små rörelser och stillsam belöning gav en betdydligt mer uppmärksam och modig Tyra. Hon vågade testa saker och jag började känna att vi är ett team igen - HÄRLIGT!!!


Lite rutan, och då körde jag ett "canis-tips" från min favorithundtidning, att bara röra sig runt rutan och se om hunden söker sig in mot mitten. När Tyra fick lite stöd provade hon och då belöning delades ut så växte självförtroendet och hon sprang in från längre och längre avstånd. Sen körde jag som vanligt med kommando och det gick verkligen jättebra. Är så nöjd. 


Fritt följ, inga problem alls varken i vanlig marsch och i språng med vinklar och helt om. Sen nägra felfria lägganden.


Kändes riktigt bra. Så detta sätt att träna på fungerar bra för oss, vi fortsätter med det.

Nu blir det lite uppehåll, först så ska jag smita iväg till Piteå på en riktig ego-dag i morgon och sen åker jag bort några dagar och Tyra får husera med husse. Det lär knappast gå någon nöd på dem misstänker jag.

Av Lena - 2 juli 2009 15:05

Idag har vi tränat "stå" från liggande. Gick riktigt bra tillslut och Tyra stod stilla och fint på ca 7 m avstånd utan att försöka ta något steg framåt eller sätta/lägga sig ner.


Men det är varmt, ikväll när det blir svalare ska vi gå ut och träna lite mer. En viss L visade ett äckligt snyggt "inkallande med ställande" igår så man får ju lite att eftersträva :-(, nä skoja bara - det är kul när det går bra för andra jag bara önskar att jag varit lika flitig själv med tränandet.


Är ju lite sugen på att tävla lydnad i slutet av månaden... några dagar kvar innan anmälan ska vara inne, ska träna ikväll, kolla dagsformen och sedan bestämma mig. Ska ju vara borta några dagar också även om många träningstillfällen återstår ändå. Ja vi får se, lite sugen är jag ju.


Sen var det ju där med att lyssna på kommandot, Tyra glömmer det ibland - någon med bra tips om hur jag får henne att lyssna första gången? Hon gör inte fel utan hon gör ingenting utan ser bara frågande ut till jag upprepar kommandot och då gör hon det helt rätt och perfekt. Detta gäller moment som jag vet att hon kan, tex ligg och stanna i ställandet och läggandet. Förut har jag kunnat blanda dem hur som helst under träningspasset och hon har 100% rätt men nu är det som om hon inte hör, och hör det gör hon... en prasslande frolicpåse på en km avstånd är ingen match att höra :) Som sagt kom med tips!!!


Men nu ska vi sätta igång på allvar!!! Semestern är slut!!! Vem hänger med?

Av Lena - 1 juli 2009 15:16

Funderar på om lilla barnpoolen ska få fyllas så att Tyra kan ta sig ett dopp. Visserligen blev det en dusch i dotterns kompis vattenspridare idag men Tyra föredrar att få kliva ner i vattnet framför att få det över sig. Då var det faktiskt mer uppskattat då två små tjejer hällde vatten på henne.


Mycket träning blir det inte, bara lite lydnad och fysträning. Tiden verkar på något underligt sätt inte räcka till och för en gång skull verkar det inte bekomma Tyra det minsta. Hon verkar uppskatta sköna dagar i skuggan, bevakandes gårdens ALLA katter och hundar som passerar. Då och då får de veta vem som verkligen bestämmer här men oftast är det för varm och de får passera utan vidare tillsägelser.


Kurs har vi haft idag, nu blir det ett uppehåll då jag förväntar mig stenhård träning från mina adepter så att de kan visa upp sina färdigheter om några veckor. tanken är ju att de i slutändan ska kunna tävla lydnad med sina hundar och fortsätter de som hittills så ser jag inga som helst hinder för det. Det är så kul att hålla kurs då alla verkligen vill nå resultat. Fast idag nådde nog Flatten Gizmo det absolut största resultatet, han lärde sig att det var kul att gå i trappor och Matte fick lite motion :-) Ibland behövs så lite.


men det är dags att ta tag i min egen träning, eller framför allt kanske det är maken som ska sätta igång... vi har ju planer som även innefattar mig även om jag har en lite mer passiv roll i det hela. Mer om det längre fram. fast lite lydnad ska tragglas så att vi har allt på plats när tävlingssuget återvänder, just nu är det ganska i botten men jag vet ju att när det blir svalare så känns det mycket roligare.


men bara för att ingen (läs: P & A-L) ska säga "vad var det jag sa" så ska ni veta att jag ÄLSKAR VÄRMEN OCH NJUTER VARJE SEKUND!!!!

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards