Alla inlägg den 15 mars 2009

Av Lena - 15 mars 2009 19:37

Tyra och Siri plöjer fram i djupsnön.

foto: R. Ekman

Av Lena - 15 mars 2009 06:35

1. morgonpromenad med genomborstning av Tyra för att döva det dåliga samvetet att Tyra inte skulle få följa med på tema-dagen.


2. tema "självförtroende och balans", helt otroligt hur man kan höja en hund på bara två timmar, visst det krävdes en massa jobb av mattarna men vilka resultat. Kul att se och roligt att vara med om. Nästa gång blir det hundvård och hantering.


3. Vi fick en hund!!! Ja det var Tyra och Siri som tyckte det var länge sedan sist så de bestämde att Siri skulle sova över.


4. Tur till Svärmor och Janne, där fanns även makens kusin med sambo. Miljöträning för Siri som nu börjar bli riktigt tuff i stallmiljö och hon visade tydligt att katten gärna kunde få bli hennes kompis - och han var inte helt ovillig till det. Siri charmade snabbt stockholmsfrämmat och har suddat bort alla tänkbara funderingar på frallor och annat trams.


5. Nej jag har inte glömt Tyra. Vi tog tjejerna på en promenad och Tyra fick arbeta lite i djupsnön för att kompensera den uteblivna fysträningen litegrann. Sen blev det en massa bus på sedvanligt Tyra-vis. Dottern tränade på sparkstöttningskonster och njöt fullt ut av att det äntligen var så varmt att man faktiskt kunde ta av sig vantarna en stund.


6. Lydnadsträning för Tyra. Oj vilken dröm hon var i går. Inget stress alls, vilket brukar vara det normala på "Mollys gård". Är det en fas? Börjar hon mogna? eller hade jag tur? Ingen aning än så länge men just nu flyter allt på precis så bra som jag önskar, även då jag introducerar nya saker så förhoppningsvis börjar Tyra-Myra bli vuxen.


7. Väl hemma var det matdags först för hundarna sen för oss. Tyra är så duktig när Siri äter. Ja hon (Siri) är lite svår att få sugen på mat så vi har skapat en matrutin som fungerar. Vilken innebär att Tyra ligger bredvid Siri medan hon äter (Tyra har för längesedan redan ätit upp sin ranson) och så får Tyra då och då en av Siris minikulor. Tyra känner sig "med" och Siri får äta i lugn och ro.


8. Sen kunde ju inte Siris matte och husse vara utan sin lilla pärla hela natten utan att få träffa henne så de kom förbi och fick sig kaffe och glass (sorry H att kaffet var kallt, men tänk på oss som inte får något morgon kaffe alls).


9. Melodifestival men Hundarna kunde inte bry sig mindre - nu sov de gott.


10. Runt fyra hade Siri ett mindre rus men det räckte att skicka Tyra på plats då somnade även Siri om.


11. 06:20 Tyra hade sovit färdigt, drog upp Siri och då var det kört. Så nu har vi en jättelång dag framför oss. Har redan hunnit med en skön promenad och ätit frukost (hundarna) druckit the (jag) och nu även bloggat.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards