Alla inlägg den 28 mars 2009

Av Lena - 28 mars 2009 15:13

Idag talade Tyra om med det allra bestämdaste att hon skulle följa och handla. ja men självklart får hon väl det då och i fortsättningen lär hon nog kräva det också - för det gav nämligen utdelning för en liten schäfer-tös.


Först inhandlades det tuggben i massor - har hittat lite början till tandsten och tänkte att det ska vi stoppa snabbt. Tyra kan vara lite petig när det gäller tuggben så det blev en av varje sort ungefär.


Sen tog vi tillfället i akt att avbefolka storheden. Ja tanken var att Tyra skulle få lite socialträning så jag promenerade från COOP till WIllys med henne och såg till att gå på de absolut mest folktäta ställena (löningshelg så jag kan lova att det var massor av folk trots marknad inne i stan). Men av någon underlig anledning, kan inte förstå alls, så när vi närmar oss folksamlingarna så skingras dem likt röda havet. Alltså här är jag ute och ska socialträna min lilla söta hund och så kan inte allmänheten ställa upp och hjälpa till - taskigt!!!


Tyra passade på att se till att alla hundar som kan tänkas besöka storheden närmaste tiden skulle veta att snart löper hon, det var ett vilt markerande, nästan så att jag väntade mig att hon skulle lyfta på benen och sprätta med baktassarna. Trots endast en kort promenad, dock med en hel del "uppföra sig-träning" var hon ganska nöjd att få hoppa in i bilen igen.


Väl hemma har det varit tuggbensrace, la fram alla så hon kunde välja och det första tog slut på en gång (ja det var sån sort), det andra som normalt brukar få ligga orört i minst ett halvår till någon liten mops kommer och visar intresse för det försvann på en timme, det tredje har jag gömt undan till ett annat tillfälle.


I morgon ska jag passa på att träna lite lydnad när vi ändå ska till farmor.


Vi hörs!

Av Lena - 28 mars 2009 07:29

En tanke slog mig på morgonpromenaden. Många ställer så otroliga krav på sina hundar, högre än vad hundarna mäktar med. tex det verkar vara viktigt att kunna lämna hunden liggande i stora samlingar av hundar och människor.


En fråga, skulle ni lämna ert barn ensam på en lekplats full med eventuella mobbare? Eller skulle ni följa med barnet, leka med det och inge trygghet till barnet fått kolla in läget kanske hittat en kompis som är snäll och sedan känner sig trygg nog att leka en liten bit från föräldern?


Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards