Alla inlägg den 25 mars 2009

Av Lena - 25 mars 2009 17:59

Ska här tävlas. Nej jag ska inte fega ur pga två misslyckade tävlingar. Tyra kan ju prestera minst tior på alla moment utom apporteringen så varför vänta. det är ju på tävlingarna det blir fel så då måste jag ju rätta till det på tävlingarna också.


Jag misstänker att tävlingsmiljön är så pass stressande för Tyra, massa hundar, massa folk och en nervös matte, nervös för tävlingen och nervös för att Tyra ska "göra utfall" mot hundarna. Så både jag och Tyra måste gå i "tävlingsterapi"... så därför kommer jag att anmäla mig till Piteå igen den 26 mars, snälla maken hoppar över firmafesten bara för min skull så jag får tävla. Ja han är guld värd och jag försöker vara rädd om honom.


Fram till dess blir det hårdträning, ja kanske inte momenten men i miljöer. Nu ska här tränas precis överallt och bland folk, hundar och allt annat jag kan komma på. Så ALLA som vill göra oss sällskap - hör av er!!!


Sen hoppas jag att åtminstone en av mina träningskompisar vill göra mig sällskap på planen den 26:e, en har redan sagt nej (även om jag inte övertalat klart J) och den andra har nästan lovat (visst var det så L?). För vi måste ju skynda oss, misstänker att snart kommer det en BC och springer om oss... fast han är visst bara några veckor nu, men man har ju hört talas om såna där monster, eller hur var det nu A?


Och vill ni se något ljuvligt, rätt ställe men tyvärr fel kull... men den som väntar på något gott... hursomhelst Grattis till världens bästa nuvarande brukshunduppfödare (nu trampade jag väl ingen nära käraste vän på tårna?) Carin på A-Te-Ell´s till A-kullen, tänk 30 år med en och samma ras - bra gjort!!!

Av Lena - 25 mars 2009 06:04

Tänk att vissa saker går snabbt att lära sig när man är hund. Normalt är det maken som stiger upp okristligt tidigt på morgnarna, tar ut Tyra och smyger i väg till jobbet medan vi övriga i familjen sover. Men av någon underlig anledning är jag väldigt morgonpigg just nu så att i måndags och i går har jag stigit upp samtidigt som maken (efter att toaletten blivit ledig) och tagit ut Tyra på en morgonpromenad.


I morse ligger jag i sängen och väntar på att maken ska bli klar på toaletten, hör hur han spolar och PANG!!! rusar Tyra upp från sin bädd och in i sovrummet, överlycklig för "nu ska matte stiga upp", DET TOG TVÅ GÅNGER!!!


Sen sänder vi ut underliga signaler. Tyra vet exakt vilka dagar hon och Husse ska ut och springa, redan när han stiger in genom dörren efter jobbet vet hon att "ikväll är det dags". Innan tänkte vi att det är för att dessa gånger får hon sin mat för det att vi äter, men nu vet hon det före maten delas ut. Vi har inte kommit på vad det är för signal hon går på.


Som sagt på vardagarna är det ju maken som tar ut henne (utom denna vecka då) och på helgerna är det oftast jag. och hon vet när det är helg, även om det är före ordinarie klockringning så är det mig Tyra väcker på helgerna???? Hur vet hon?


Så snacka om att hundarna läser oss - tänk bara om vi kunde läsa dem lika bra.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards