Alla inlägg den 13 april 2009

Av Lena - 13 april 2009 16:41

Ja det är vad Tyra tycker i alla fall, och tyvärr några andra hundar i bekantskapskretsen. Tyra tycker det är sååååå roligt att skrämmas och få effekt, bäst är när hunden piper och springer i väg och alla mattar och hussar skriker och tjoar, då har hon verkligen lyckats.


Favoritobjektet är stackars Rocky, att hon inte kan låta bli, det är så tydligt att det är effekten hon är ute efter, inte att slåss eller tillrättavisa utan bara skrämma, bara för att hon kan. Rockys sambo Troja däremot ska tillrättavisas, så fort matte Jenny säger i från vill Tyra hjälpa till. Attans hund!!!! Jenny du får bara köra med positiv förstärkning då kanske Tyra också gör det :o) Men deras tredje polare Lea, hon är förståndig hon, ett rejält skall och sen var Tyra liten och Lea får faktikst matte Jenny klara själv enligt Tyra.


Men för mig är det här ganska jobbigt, särskilt då det ser ganska illa ut för en som inte vet vad det är frågan om. En vrålande schäfer efter en liten pipande mellanpudel - det ser inte så kul ut. Jag jobbar för att Tyra ska sluta med de här dumheterna, både för hennes, de andra hundarna och min egen skull. Inte särskilt kul när folk pratar om "den där Tyra". Tyra är en bruksschäfer, kanske skulle hon egentligen vara tjäntehund och arbeta 8 timmar om dagen för att vara riktigt nöjd. Men nu är hon vår hund, hon mår bra hos oss och vi älskar henne. Hon är en schäfer och de flesta schäfrar umgås inte med vem som helst hur som helst. Jag tycker inte att det är ok att hon gör som hon gör och jag jobbar med det hela tiden.


Om någon undrade.... 

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards