Alla inlägg den 16 april 2009

Av Lena - 16 april 2009 21:01

1. Hoppet. Hur bra som helst. Inga som helst tendenser att lägga sig ner. Nu gäller det bara för mig att hålla min nerver i styr så jag ställer upp på rejält avstånd, då tar Tyra ut avståndet efter hoppet och det minskar risken för i slag.

2. Apporetring. också kanon. Riktigt bra ingångar och ja visst blir det tugg men det blir bättre och bättre. Det märks att hon har förstått att hon inte ska tugga, men ibland blir det några märken i apporten i rena ivern.

3. Rutan. Trots att jag har börjat variera belöningen både i rutan och att jag kastar så vände Tyra uppför tidigt och inväntade belöning. Så vi kämpade på och ska fortsätta med det. Mer belöning i rutan blir det.

4. kombinationen. fritt följ, mycket bra men måste värmas upp ordentligt så att hon inte tränger. Hoppet klockrent. men i rutan blev det stopp så jag riktade in mig på att få ett lyckat avslut och sen hoppade vi över fjärren och avslutade med favoriten BUDFÖRING.


Tyra har även fått träna en hel del passivitet och det är väl behövligt. SÅ det lär vi fortsätta med.


Hur som helst trevlig träning och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre en torsdagskväll.

Av Lena - 16 april 2009 18:27

ska snart i väg  och träna. För att få så bra resultat som möjligt tänkte jag planera lite...skriver ner det så jag kan utvärdera och så får ju ni läsa också.


En dryg vecka kvar till tävling och sista rejäla träningen före, sen kommer jag att ägna mig åt motivationshöjning på hög nivå. Bara bus bus och lite mer bus. Men åter till dagens träning:


1. Hoppet, nu är ju snälla Leif med så då ska hoppet tränas. Börjar med återhoppet så Tyra får in att hon ska sitta när hon hoppar tillbaka. Sen blir det hoppet framåt och belöning framåt så att hon tar ut avståndet.Och sen sättanden utan hinder.


2. Apporteringen, här ska jag jobba på ingångar. Sätta tyra framför mig, mot mig och apporten mellan. Hon får plocka upp och vända in rumpan. Kommer även köra några inkallningar med apporten i munnen.


3. Rutan - denna ständiga ruta... Någon lägger ut en belöning i rutan, jag skickar Tyra. Detta får upprepas då och då och jag skickar henne från olika håll.


4. Kombination. Kombination av frittfölj, apportering, hopp och fjärr och sen massa belöning efter fjärren.


Så får det bli idag.


Nu ska jag byta om och knalla iväg.....

Av Lena - 16 april 2009 08:26

Hur många gånger har man inte fått tala om för kursdeltagare att en hund är en hund och INTE en människa. Och ska behandlas som en hund....


Sen träffade jag mopsarna (kanske främst Einar) och började smått tvivla på den saken.


Sen hittade jag den här och nu är jag nästan övertygad, en hund kan vara allt annat än en hund. Läs och låt er roas (och kanske oroas)

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards