Alla inlägg under januari 2010

Av Lena - 13 januari 2010 15:08

så här i väntan på andras bloggar.


SItter nu trött frusen och en aning mentalt mörbultad vid köksbordet, det fysiska lär komma i morgon då träningsvärken slår till. Har pluggat marknadsföring och jag kan bara inte förstå varför det inte fastnar, det är ju inte första gången jag försöker. Hoppas hoppas hoppas. Tog ett avbrott i studerandet för att för första gången i mitt liv besöka ett gym, och inte bara besöka utan även börja träna. och vilken grej, kanske instuktören ska ha största elogen för min positiva inställning för kan det bli bättre då man får hjälp av en hundidiot från Jokkmokk som dessutom är släkt med bästaste vännen   Och som glatt berättar att han har 6 kg Jokkmokks korv hemma - det måste vara en förnuftig kille det!


Ska snart hämta hem dottern från skolan, även hon har arbetat fysiskt idag. Skidpremiär var det idag och jag hoppas så innerligt att hon får en betydligt trevligare inställning till skolskidåkning än vad hennes mamma har. Tyckte det var hur kul som helst att åka skidor till vi tvingades åka runt det där trista elljusspåret varenda idrottslektion och släpa de där spretiga sakerna till och från skolan. Stor skillnad från den tidiga barndomens skidturer i sakta mak till fiskesjön där elden och renskinnen väntade.


Och nu till hundträningen:

Ja den går bra, vi har nu lydnadstränat tre dagar i rad, vila idag pga att husse ar bokat Tyra för en joggingtur. I morgon fortsätter vi. Just nu letar vi formen och den finns där något oslipad dock. Gäller för mig att vara så "liten" som möjlig. Små rörelser, låg röst och lugn belöning. Tyra vill gärna ta ned månen åt mig men risken är att hon hinner äta upp den om hon eldas på för hårt (ja det var en metafor). Men känner mig som om jag var på en elittävling och var livrädd för DK´n och det är ju inte riktigt jag. Jag har kul med min hund, men just nu, innan Tyra hittat sin form får jag ta det lilla lugna.


Nä nu finns det inte tid för mer svammel här, hund ska kissa och dotter hämtas.

Av Lena - 10 januari 2010 18:41

Jullovets sista dag och då kommer den äntligen - värmen så vad gör man, jo tar med sig familjen ut i friska luften. Dottern skulle premiäråka julklappsskridskorna, och då jag avslutade min skridskokarriäe i en ambulans (visserligen en väldigt trevlig färd tillsammans med A-C, hennes pappa och farbror genom Jokkmokks tätort jagandes min pappa som körde sin gamla datsun... undra vad det säger om ambulanserna i Jokkmokk eller om ambulandspersonalen   , men allt för kunden) så lades skridskoåkningsansvaret på maken. Dottern var förväntansfull och hade antagligen en tanke om sog själv svävandes fram på sina vackra skridskor kanske avslutandes med en piruett. ja så blev ju inte riktigt resultatet men vi var överens om att vi provar snart igen. Lättare var det att sväva ner för pulkbacken på kälken, ialla fall ensam eller med pappa. Fega mamma var inte riktigt lika duktig och ja man kan ploga med en kälke.


Nu kan icke hundträningsintresserade hoppa över nästkomande stycke.


Vad gjorde jag då, när jag inte plogade med kälken. Jo jag tränade Tyra, tyra som utförde momenten, busade, kollade husse och lillmayye, belönade sig med leksaker från ryggsäcken och plöjde genomsnödrivorna allt på en och samma gång. Först var det ganska kul, jag hade ju full förståelse för en smula livsglädje efter kylan men efter en halvtimme vaar jag slut och less. kanske jag också hade målat upp en bild, liksom dottern med sin skridskoåkning, så jag får väl försöka snart igen jag också.


Icke hundfolk välkomna tillbaka.


Sen en snabb lunch, lite shopping på Biltema tänk vad dyrt ett torkarblad är. Sen åkte vi till Mopsön som nu hyser 8! mopsar minst (ja kan ju vara ett antal till   .


Nu hemma, snart vardag, ska faktiskt bli skönt.

Av Lena - 8 januari 2010 15:22

Dottern ville dra ut lite extra på julen så i hennes rum fick pyntet vara kvar lite extra, men idag åkte det ut, och jag passade på att städa där och flytta om lite - inte för att möjligheterna är särskilt stora, men min dotter tyckte att hon fått ett nytt fint rum.


Så mycket mer har jag inte hunnit med, ska röja i köket efter att pustat ut lite, märks att man inte är helt i form. Någon i huset flyttar och ockuperade hissen, jag skulle ta ut sopor och veckans skörd till  återvinningen, vilket innebar två turer till soprummet, 4 trappor 4 gånger... lite trött blev jag.


Tyra är less på det kalla vädret och trots lyftande tassar så visade hon tydligt att hoppa i snöhögar skulle uppskattas. Nu fanns inte möjligheten till det på lunchturen men i kväll ska vi väl vara ensamma ute så vi kan ha lite snöbollskrig. Vi lekte lite gömma bollen och gå snyggt vid mattes sida så kanske bollen kommer flygande (fot för de insatta). Så helt sysslolös har hon inte varit även om det mesta är på sparlåga, har inte ens kollat tävlingskalendern 2010.


Nä nu har mina trötta ben slutat skaka (gym - vem behöver det) så nu ska jag ta itu med disken.


Ha en skön fredagskväll, tänd några ljus, ta en filt och slå på 4;an kl 20:00 för Let´s Dance, skit i slutet, slå över till 1:an kl 21 för Morden i Midsomer och fortsätt sedan med Strictly Ballroom. En helkväll mao - mycket popcorn blir det!

Av Lena - 7 januari 2010 08:44

Nä för magen krånglr åt "det andra hållet", efter 6 dagar med migrän och lika många dagar med tabletter så tyckte min mage att det var nog, så nu har jag intagit ett magsjukeliknande tillstånd fast tvärtom. Och just idag då det brådskar, alldeles för mycket som ska lämnas in innan midnatt. Fast inget att göra åt. Jag har läst allt, har en idé utformad i huvudet så nu ska den bara ner i datorn ("på pappret" existerar ju inte längre), referenser hittas och lämnas in, bara?


Men först måste jag få vakna, men det är lite besvärligt, med -30 grader ute och vissa tvång att sticka ut näsan så får den sedvanliga morgonduschen bli en kvällsdusch och då är jag lite trögstartad. Men nu ska jag dricka upp mitt the, bädda sängen och duka fram frukost så kanske jag piggnar till och kan börja arbeta.

Av Lena - 6 januari 2010 10:44

Bearbetar en artikel om den svenska grundskolans individuella utvecklingsplaner, där det mot alla regler och riktlinjer kommer fram att de flesta upprättade utvecklingsplanerna strävar mot en likriktad monokulturell (svensk) normalitet, vilken överensstämmer då med den ansvarige lärarens (skolans, omgivningens) norm. Detta ser jag som skrämmande, då skolan ska avregleras men barnen regleras ännu mer.


Jag tycker att tanken är god, var och en ska få utvecklas så som en individ, det ska vara ok att vara som man är och tycka och tänka som man vill. Tyvärr verkar det inte fungera i realiteten. Vi ska vara NORMALA - och vem bestämmer vad som är normalt?


Sen löste jag ett korsord i morse, ordet i lilla rutan var "ALLDAGLIG" svaret var, ja just det: "NORMAL"


Jag kan garantera att från och med nästa läsår då min dotter får sin individuella utvecklingsplan, då kommer den noga och kritiskt granskas av hennes i ämnet pålästa moder - för min dotter ska inte vara normal om hon inte väljer det själv.

Av Lena - 2 januari 2010 18:12

Jag vet att ni hört det förr men jag kan inte låta bli: JAG VET INTE VAD JAG VILL HA FÖR HUND!!! Jo jag vill ha Debbies mentalitet och storlek, men Tyras arbets- och kamplust. Jag vill ha en frisk hund. Jag vill ha en hund som är min men ändå social för sökarbete. Den ska ha päls men inte kräva pälsvård. Ja jag vet att en belgare från brukslinjer stämmer ganska bra överens med min beskrivning - inte så konstigt kanske... ja ja vi får väl se vad framtiden utvisar. Men först och främst ska jag ta hand om mig själv så att jag sedan kan ta hand om en hund helt och fullt.


Men jag kan inte låta bli att bli avundsjuk när jag läser om valpplaner, hör om ultraljud (även om jag kanske anser mig ha viss delaktighet i just det  ) och ser en massa fina hundar runt omkring mig.


Men i väntan på hund, vad gör man då? Jo idag var det tur till farmor på schemat. Där väntade småkusinerna med sina föräldrar och dottern och kusin Edit lekte hela tiden, glada över att träffa varandra igen. Flickorna bytte julklappar med varandra och i skrivande stund producerar dottern suddgummin i massor från pyssellådan hon fick av kusinerna.


Och ja vi har en hund, jag har inte glömt bort Tyra. Tyra fick en skön promenad vilken hon tog mesta delen i djupsnön, helt frivilligt. Sen kom husse på att vi skulle fortsätta budföringsträningen från igår och denna gång i riktig djupsnö. Gissa vem som fick gå ut sträckan - ja inte jag!!! Och jag lovar på hedersord, husse gjorde det helt frivilligt han med, inte det minsta tvång eller hot. Tyra fick tre skick och det gick lite trögt till slut med lång tunga hängade. Men efter en stund på platta backen så var orken snabbt återhämtad och Tyra fortsatte sitt snökarmshoppande hela vägen tillbaka.


Sen var det kaninkloklippning och klippning av svärmors hår och gofika på det. En trevlig dag på Älvbacka som vanligt.

Av Lena - 1 januari 2010 15:17

Nyårsaftonen blev kanske inte riktigt som jag tänkt den, gästerna bäddade ner sig i sina sängar hemma i sin by - mycket förståndigt gjort av dem. Så först blev det lite trögt och "jaha vad gör vi nu"-känslan infann sig  . Men sen ryckte vi upp oss, lagade god mat, svidade om och hade en mysig middag tillsammans. Dottern njöt i fulla drag av att få delta i konversationen, vilket kanske inte rikigt blivit fallet om hon varit ensamt barn bland fyra vuxna. Sen blev det Dinosauriespelet (förövrigt ett kanontips om ni ska köpa en present till en spelsugen 4 - 100 åring) och efter det mascarponegratinerade maken jordgubbar som avnjöts andäktigt.  


Naturintresserade som vi alla i familjen är (ialla fall från tv-soffan) så bänkade vi oss framför dokumentärfilmen från Yellowstone och tryckte i oss mängder av godis. Sen var dottern både mätt och trött och kröp ner i sängen. Dock var det svårt att välja mellan Harry Potter och alla de för tidiga raketer som syntes här utanför så lugnt blev det inte förrän vid halv elva, då hon stängde sina bruna små ögon för detta (förra) år.


Jag och maken firade vidare och om man tycker att Cointreau är i det svagaste laget ska man kombinera dem med pepparchips - styrkan tas till oanade höjder   . En gammal komedi på tv, och vi insåg att vi var ganska smarta då vi planerade och genomförde vårt bröllop. Sen var klockan 24, ett nytt år och sen var det även vår tur att krypa ner under täcket. Klockan tre smällde det fortfarande men det bekom oss inte nämnvärt.


Idag var planen FRISK LUFT, så det blev en timmes utevistelse för oss alla, mest njöt nog Tyra som fick gå nya vägar, träna budföring och lite lydnad i djupsnö med husse. Har massa idéer men inte verktyg eller ork att genomföra dem idag så jag får samla på mig dem till ett senare tillfälle, har i alla fall budat på köksgardiner på tradera, så kanske det kan bli trivsamt i köket.


Sen ska jag avsluta att bilder på bloggen hänger på maken numer. Jag har nämligen gett bort min kamera. Dock har jag fått låna en av premiärbilderna från den nya ägaren och jag hoppas på fler.

Så här såg det ut i Jokkmokk vid tolvslaget i går.

  

Foto: Britta Eklund

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards