Alla inlägg under januari 2011

Av Lena - 15 januari 2011 16:23

Väntar på att det ska bli dags att flambera och tänkte dela med mig av vår lördag lite.

Kallt som attan var det då vi steg upp i morse, jag och Tyra. -27 grader ute och Tyra tyckte att det räckte med en snabb vända på isen. Själv var jag för trött för att märka kylan men ville gärna hem och få vakna till så jag gjorde som Tyra ville.

Väl inne började resten av familjen vakna till och min lugna blogg-läsar-lördag-morgon blev inte riktigt som jag tänkt mig. Istället lyxig och nyttig frukost med jordgubbssmoothie, kokt ägg, macka och en grapfrukt, sen dusch och  plockning för att få ett någorlunda hemliknande hem.


Iväg till storheden och för att vi inte skulle trötta ut oss helt så började vi med fika. Årets första semla och god var den. Sen hade vi visst glömt att det precis varit julafton, för dottern skulle handla på leksaksaffären och kom ut med presenter både från sin pappa och sin mamma.


Efter veckohandlingen fördrev jag tiden med att fundera på om jag orkade städa eller inte, resultatet blev en snabb dammsugning så att jag i lugn och ro kan fortsätta att fundera någon dag till.


Och nu till den stundande flamberingen. Håller på och lagar en köttgryta med en massa godsaker i och det ska även hällas i congac, flambering var valfritt men rekommenderades så självklart ska jag testa - alltid kul att elda lite.


Sen hoppas jag på en lugn lördagkväll framför tv:n med inte allt för stort godissug, för något sånt har vi ju inte köpt och återigen - det är för kallt att gå ut.


Ha en skön lördag ni med - nu ska här eldas!

Av Lena - 12 januari 2011 10:05

Igår fick vi verkligen beviset på att våra ansträngningar har lönat sig. Dottern hämtades från skolan och Tyra var med. På hemvägen möter vi en hund, en hund som ansåg att  det mesta skulle försvinna från jordens yta och hålla sig borta, oavsett det var bilar, hundar eller vad som helst. Denna i mina ögon totalstressade stackars vovve gjorde sk utfall (gillar egentligen inte det uttrycket om jag ska vara ärlig) som Tyra inte ens varit i närheten av att prestera - och då kan ni som sett Tyra i action få en uppfattning om situationen.


Godis fram och beröm och lockande och Tyra gick så fint med fullt fokus på godishanden och svansen glatt viftandes på en lagom nivå. För ett år sedan hade hon aldrig klarat av att bortse från den andra hundens uppförande och ansett sig tvungen att säga ifrån - nu kunde hon, med viss hjälp slappna av och lugnt möta den andra hunden.


Sen en liten fundering. Den andra hunden fick en rejäl åthutning av sin ägare och då menar jag rejäl, det var hårda tag i kinderna och paragraferna haglade högt, hårt och länge. Tyra blev lockad med godis och uppmuntrande rop. Nu till funderingen, vilken av hundarna fick mest positiva upplevelser av att möta en annan hund? och vad förväntar sig de nästa gång? Och hur kommer deras förväntningar spegla sig i deras beteende?


Men hur det än är så är jag stolt över mig, maken och såklart Tyramyra.

Av Lena - 11 januari 2011 18:45

Idag börjar pusselbitar falla på plats, kanske för att jag insåg ett och annat och kände igen varningstecknen och drog i nödstoppen. Min egen alltså. Jag gjorde upp en plan för mig själv, för min framtid, och halleluja (det var hemskt vad religiöst det blivit här i bloggen) det finns andra som delar min åsikt och som är beredda att hjälpa mig, såna som har makten att göra det också.


Livet är underbart!


Sen har jag fått blogg-dille, inte bara min egen och vänners bloggar utan kändisar och ickekändisars bloggar och favoritlistan börjar bli lång. En pärla som jag hittade idag var: Underbara Clara, lite mysig inredning, lite tankar om livet och en hel del härliga bilder och positivt tänkande. Sen vem är hennes mormor och morfar? De bor någonstans norr om Jokkmokk, se den 28 dec och känn igen huset - jag känner inte igen det.


Och så väntar jag på tapeter och letar limegröna hissgardiner, undra vad som kommer först? Nästan så att jag gissar på de obefintliga gardinerna. Men ja är positiv idag så i morgon ringer säkert hantverkarna, annars ringer jag dem.


Så alla dessa positiva känslor och tankar fick mig att göra det lite gladare här på bloggen också. Sprida lite glädje och lite mer ska ni få, den största glädjen i mitt liv:


Sist var det för kallt, vi får hoppas de har det varmare i Jokkmokk i Februari så att dottern åter får åka lite skoter med moster - mamma kan hålla kaffet varmt så länge     

Av Lena - 10 januari 2011 18:47

tyra vill trefa siri och leka  tyra sakna mej ner jag varit i jokkmokk  tyra vill trefa mops valparna  


hej då  från mirja och tyra



Av Lena - 9 januari 2011 09:44

Nej då detta är inte ett religiöst inlägg, utan en fundering över hur felfria vi alla inte är. För det är vi ju inte, ingen av oss.

En blogg är för många ett ställe att "skriva av sig" - läs: spy galla över sina medmänniskors förehavanden. Av någon anledning verkar det vara helt legalt att i sin blogg smutskasta, nedgöra och ondgöra sig över vem som helst och hur som helst. Kanske för att man är lite anonym, för att ingen "kan komma åt en", elaka motkommentarer möts ofta med "det är min blogg, jag skriver vad jag vill, vill du inte läsa så låt bli..." Kan man verkligen bete sig hur som helst och sen svära sig fri bara för att det är i en blogg?


Visst, jag retar mig på saker, ständigt och jämt. Jag delar inte alltid mina vänners åsikter och kan tycka att de handlar fel. Och när man blir riktigt upprörd eller irriterad, åhh så skönt det skulle vara att skriva allt här i bloggen, att få ut det men samtidigt slippa säga det direkt. Men hur mycket vän är jag då? Antingen är man ärlig eller så håller man käft - anser jag.


Sen är jag medveten om att det finns de som stör sig på mig och det jag gör - "alla är vi puckon" som Morgan Alling så klokt uttryckte det. Och jag är tacksam att jag ännu inte hängts ut för alls beskådan på Internet - hoppas jag, kan ju ha missat det.


Så där nu har jag "skrivit av mig" för innerst inne i min hjärna vet jag ju vad jag egentligen hade velat skriva men jag håller käft denna gång, en dag kanske det kommer ut - då blir det direkt till den* berörda och inte här i bloggen och inte inför er andra.


* Den = alla vars åsikter och handlingar jag retar mig på

Av Lena - 6 januari 2011 19:13

Nu är det ett halvt år sedan vi köpte bröd sist. Maken bakar så att vi snart får tjepa igen frysen med silvertejp. Som måltidsdryck föredrar vi den hemkokade citrondrycken som vi häller upp i våra återvunna olivoljeflaskor. Halv- och helfabrikat undviker vi in i det längsta utan sopporna kokas från grunden och tomatsåsen till pizzan likaså.


Nu såg vi precis ett matlagningsprogram där de gjorde egen chorizo, såg inte helt invecklat ut så jag ska snart kolla på blocket efter köttkvarn till vår assistent. Egna marsmallows gjorde de också så från och med nu är det slut med färgämnesstinna gelegodisar från butiken.


Idag på affären sneglade jag ner i andra kunders vagnar och kände mig lite stolt över vår kundvagn proppfull med frukt och grönt, fina råvaror och så våra fina matkassar i tyg - istället för att köpa dyra plastkassar varje gång. "de där andra" hade vagnar fyllda med chips, läsk och färdigmat - inte en gurka så långt ögat nådde.


Men nu när jag tänker på allt det här så börjar det kännas lite pretto, vilken tur att vi har dottern som...

  • kräver köpta köttbullar
  • älskar pizza och hamburgare
  • anser att pulvermos är äkta vara
  • aldrig skulle acceptera att godisfabrikerna bojkottades

Då blir allt lite mer normalt och förresten skulle det inte vara ganska gott med en påse chips och cola just nu?

Av Lena - 5 januari 2011 12:25

I söndags var det dags för de yngsta kusinerna i familjen att ha en liten träff med lek och julklappsutdelning. Mycket uppskattat av samtliga tre småtjejer. Under tiden passade jag och maken på att ta ut Tyra på en tur i den snötyngda skogen.


  


Jag tog sparken för att ha lite stöd och en bra sittplats under rapportträningen.

     


För vi hittade ju en kanonbra vintersträcka med lagom träning för Tyra-Myra.

  


Den gick fram till den numer väl insnöade skrivarstugan.

  


På vägen mötte vi svärmor och Moe Njord som var ute på en ridtur.

  


Tyra älskar vinter, snö och kyla och gjorde många fina plogspår i djupsnön

   


Sen när vi kom tillbaka til huset hade Faster bakat supergoda chokladmuffins, och det är inte bara de tvåbenta och gårdens djur som tas omhand hos min svärmor. Alla djur ska ha det bra.

   


Och så över till något annat, godsaker blir det gott om från 4 november till den 4 januari då det både är tre födelsedagar och jul. I går firade vi maken med denna supergoda Pavlova


   


Nu är det sallad och andra nyttigheter som gäller i vårt hem ett bra tag framöver men först kanske jag skulle ta en liten smakbit på tårtresterna som står i kylen....  

Av Lena - 5 januari 2011 11:17

-Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr?
Tävlade rallylydnad
- Höll du några av dina nyårslöften?
Lovade nog inget
- Blev någon av dina
vänner förälder i år?

japp - Lilla Oscar föddes
- Dog någon som stod dig nära?
Kanske inte någon nära men tyvärr några väldigt kära
- Är det något du saknat år 2010 som du vill ha 2011?
ETT JOBB
- Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
har i så fall glömt det ;-)
- Vad var din största framgång 2010?
Tre raka godkända rallylydnads "lopp"
- Största misstagen?
Att inte fortsätta plugga
- Har du varit sjuk eller skadat dig?
japp
- Bästa köpet?
Köksbordet och diskmaskinen (om det var i år???) - tack mamma!
- Vad spenderade du mest pengar på?
Hyran
- Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj - de gör mig alltid glad
- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2010?
också glömt
- Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
inte någon som helst aning så det måsta ha varit bra
- Vad önskar du att du gjort mer?
Struntat i att bli deppig
- Vad önskar du att du gjort mindre?
oroat mig
- Var du kär i år?
Ja.
- Hur många förhållanden?
Ett såklart
- Favoritprogram på tv?
Cougar town...
- Bästa boken du läste i år?
Lydnadsträning i teori och praktik
- Något du önskade dig och fick?
En lycklig dotter
- Något du önskade dig men inte fick?
Jobb
- Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Åt sushi och pavlova med familjen och Annalena - kunde inta ha varit bättre
- de bästa människorna du umgåts med?
Min famij och mina vänner - alla såklart
- Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Jobb och lugn och ro
- Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Ingen alls som vanligt, ganska ordinär
- Vad fick dig att må bra?
Vännerna och familjen
- Vem saknade du?
Pappa
- De bästa nya människorna du träffade?
Alla trevliga kursare och hundmänniskor, särkilt de i Pajala
- Årets sötaste?
Dottern
- Årets största kärlek?
Maken
- Årets bästa?
Trots de glädjeämnen som fanns under 2010 så är jag glad att året är slut och att vi kan blicka fram emot nästa.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards