Alla inlägg den 21 januari 2009

Av Lena - 21 januari 2009 19:03

Orkade egentligen inte gå en promenad, orkade inte heller träna med Tyra. Men den lilla damen välkomnade mig mycket upfordrande med sin gröna boll när jag kom hem idag. Då fanns det ingen tid så uppvaktningen fortsatte medan jag lagade middag, försök låta bli att skratta åt en jätteglad schäfer med en grön plastboll i munnen, särskilt om hon står med framfötterna på köksbänken och försöker lära sig att göra rösti. Jag kunde inte det.


Efter maten, som blev väldigt god så var det bara att klä på sig, ladda fickorna med godis och bollar och ge sig ut i stormen. Men Tyra var på strålande humör och efter hennes förvåning över att man inte får kissa i djupsnö, gården är fortfarande förbjudet område även om det är oskottat!!! utvecklade sig promenaden till en mycket trevlig tilldragelse. Om ni bara ska lära era hundar en enda sak så vill jag föreslå "GÅ FINT I KOPPEL" sedan vi har blivit benhårda med detta har Tyra utvecklats till en gladare, mer positiv hund även om andra hundar är i närheten. Inte så konstigt, då under de mer fria promenaderna hon egentligen fått ta kommandot, och Tyra är inte hunden som ska ha kommandot. Nu när vi har tagit över det så är hon mycket tryggare, ja det tror jag i alla fall.


Ja väl ute på promenad så styrde jag stegen till en avskild väg med minimal trafik. Där tränade vi läggande under gång med 9 av 10 regeln, och det blev 10 av 10 :o) Duktiga Tyra. För att variera så gjorde jag inte samma avslut varje gång men läggandena blev perfekta och hon avslutade som jag ville. Sedan gjorde jag 5 inkallande med ställande - alla så gott som perfekta!!! Då kände jag att det fick räcka och vi gick hem igen.


Så kan det gå om man uppvaktas av en tokig schäfer med en grön boll.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards