Alla inlägg under mars 2010

Av Lena - 19 mars 2010 15:35

Hundmat och schäfermagar är ett gissel, tack o lov så har vi bara magproblemet och inte kliandet och eksem. Men det har krävts lite detektivarbete att hitta ett foder till Tyra som hon gillar, mår bra av och som fungerar vid högprestation och kanske framförallt fällningsperioden då hon brukar bli ganska mager, och slö.


Vi hittade ett, och då flyttades tillverkningen till ett land där man inte behöver vara så noga med innehållsförteckningen och då får det inte säljas i Sverige. Vi rekomenderades ett annat foder och Tyra såg ut som en skabbräv och luktade pyton bara efter två veckor.


Men nu har vi hittat FODRET!!! Vettigt pris, Tyra gillar det och mår jättebra av det. Tyvärr så får vi handla det från en grannkommun, ett ställe som vi inte så ofta är i. Ni vet där det stora möbelvaruhuset där man köper värmeljus ligger. Tack o lov så har maken snälla kollegor på orten så det ordnar sig ändå.


Reklam är inte tillåtet här på Bloggplatsen, men länkar... här är fodret!


Och nej jag får inte betalt för att lägga ut länken, är bara glad att det fungerar på Tyra.

Av Lena - 19 mars 2010 12:28

fast egentligen ska jag väl vara nöjd. Hade en deadline, en rapport som skulle lämnas in, i onsdags kl 12:00, i måndags kände jag mig lite halvdassig men tänkte att frisk luft och trevligt sällskap skulle väl pigga upp mig så jag slog följe med mopsdamerna Prästbackens Unika Udia och Nirsans Lady hamilton "Beata" när de skulle utforska stadens gator. En trevlig eftermiddag visserligen med en hel del oväntade stopp då deras chaufför skulle fota än här och än där, kolla på hennes blogg. Sen en tur till Beatas husses jobb där Prästbackens Tuffa Tuva glatt tog emot oss. Hundträning med Tyra på kvällen som för hennes del slutade väldigt positivt, först budföring med Leif och sen bus (hm) med labradoren Knutte som visade sig vara en herre med stort hjärta och skinn på näsan, en kille i Tyras smak mao. Ja skulle inte detta göra susen?? Nej väl hemma var det bara att bädda ner sig och se till att vägarna till badrummet var fria, detta pågick till och med onsdag förmiddag då jag fick medicin som knockade allt.


Så vad gör man, jo man tokskriver som en galning för att kunna lämna in så fort som möjligt, men nöjd är jag inte. Något så uruselt har jag nog aldrig skrivit, inte ens i bloggen under mina tröttaste dagar. Och vad gör läraren jo han GODKÄNNER min rapport. Borde jag vara glad? Jag vet inte för hade inte migränen slagit till, hade jag haft rätt medicin, hade.... så hade jag ju fått VG!!!

Av Lena - 15 mars 2010 09:07

Man kan ju undra vad det är med dem egentligen, inte är de ju snygga, kanske inte heller det första man tänker på när man pratar om söta hundar. Något att sikta på lydnads SM, eller bruks-dito är det ju inte heller. Men ändå...

Först, utan att någonsin ha ägt någon mops måste jag få säga, mopsar är inga hundar de är MOPSAR. De spelar i en egen liga där ingen kan mäta sig med dem. Ta mopsars mentalitet, trygga appearence och samspel med andra hundar oavsett ras. Min egen knäppa schäfer-Tyra är ju som bekant i den mest sällskapliga hunden i hundsammanhang - om det inte gäller mopsar. Har hittills inte träffat en enda mops hon inte går ihop med. Ni skulle ha sett hennes glädje då hon kom in på hundhuset under pågående mopsträff och tyckte att alla 30 mopsar bara var där för hennes skull och hennes besvikelse då hon fick sitta bakom ett galler och titta på (för även om Tyra gillar mopsar och de ofta gillar henne så förstår inte alla småhundsägare det)


Har hört ryktas om en mopsdam som jobbar som socialträningsmops i en hundförening här i stan. Ja det är rätt dam på rätt plats det.


Vadan detta då? Nej jag ska inte ha en mops, tror jag - skulle nu en mops välja att flytta in till mig är det inte så mycket man kan göra åt det, man accepterar sitt öde och ger lite plats i soffan.

Nej i går var vi på Mopsön där det för tillfället huserar 7 mopsar och det är ju inte utan att det var just dessa 7 mopsar som gjorde mest intryck på mig i går och därför får de ha huvudrollen i dagens blogg. Här kommer lite bilder. Ni har nog sett dem alla förr men de är värda att se igen.


            



Av Lena - 14 mars 2010 08:46

Melodifestival 2010 i går. Jag hejade på Anna, gillade Andreas sätt att fylla ut hela scenen, hela globen men tyvärr så var inte det den bästa av hans låtar men förvånades över fenomenet föräldraansvar.


Föräldrar till ett 3 årigt barn har anmält Andra Chansen till granskningsnämnden, för att Dolph-sketchen var våldsam och deras lilla barn hade härmat Dolphs slag, mer går att läsa här. Kanske det är olämpligt att en treåring är uppe vid den tiden på kvällen? Så nu funderar jag på att anmäla finalen till granskningsnämnden, jag anser det ytterst olämpligt att på bästa sändningstid, i ett familjeprogram ha utrösningar. Ja är det inte lite Robinson över detta? Och har de (SVT) funderat på hur det kan gå för artisterna? Får de psykologhjälp, tänk stackars Peter Jöback som kommit näst sist de två gångerna han deltgit i denna dokusåpa. Och vem hjälper mig och min familj, får vi gräddfil till skolpsykologen nu då min dotter grät och surade över att Ola inte vann. Besvikelsen var total, så total så följande fick visas före sänggåendet för att det arma barnet skulle få en någorlunda ostörd nattsömn, när ska ni ta ert ansvar SVT???



Och till sist, jag är ändå glad över vinnaren. Vilken tjej och vilken låt - det är GIRLPOWER! Grattis ANNA!!!



Av Lena - 13 mars 2010 15:21

Ibland undrar jag om jag kanske borde välja inriktning på min blogg, att låta den smalna av lite. Fokusera på en sak och göra det riktigt bra. Men det finns ju så mycket intressant som jag vill skriva om och dela med mig av, så varför ändra ett koncept som faktiskt representerar mig, allt blandat och lite av varje. Men OM jag nu skulle tema-blogga skulle det nog bli fler bloggar:

Först Tyra-bloggen, och idag skulle jag skriva något så här...

  

Foto: Robert Ekman 2009

 

Idag fick Tyra-Myra en rejäl omgång på lydnadsplanen. Husse dirigerade efter bästa förmåga och jag gjorde allt för att följa hans intruktioner. Tyra hon trängde, ville ha godis och tog långa svängar med leksaken. Till sist fick jag till det riktigt bra och övergick till "hyfs"-träning och då med en genomarbetad Tyra gick det riktigt bra - lite hyfs har hon tjejen som nu är ganska trött.


Men sen är det ju det där med matlagning och bakning, ett ämne som inte bara intresserar mig utan även min andra hälft. Ikväll ska han laga detta till mig, dottern och sig själv. Fast Körsbären byts ut mot jordgubbar...

  

Körsbär i tortilla med mandel från www.alltommat.se


Sen ska vi ju inte glömma inredningsintresset och just nu i dessa vårtider (ja jag är obotligt optimistisk) så kretsar de flesta funderingarna runt balkongen och hur den ska inredas och vad som ska planteras. Detta fastnade vi båda för...

Från Roomservice, www.kanal5.se

Kål och murgröna istället för blommor i balkonglådorna. Vem vet kanske de enda färgerna förutom grönt representeras av tomater, chili och paprikor i år.  


Till sist har vi ju det vardagliga, familjen, skolan och allt runt omkring. I den bloggen skulle jag skriva om gymbesök, schlagerparty, lek i snödriva och lugn och skön lördag förutom stor irritation pga en viss lärare som kanske borde söka sig någon annanstans, när man inte kan ge mer är det dags att dra vidare... Men det viktigaste är att alla mina bloggar ska förmedla en positiv känsla och läsarna, ni alltså, ska läsa mina bloggar för att det är kul.


Oj det här blev jobbigt så jag kommer nog fortsätta med en enda men något splittrad blogg...

Av Lena - 12 mars 2010 08:40

Visserligen visar termometern -9 grader men solen skiner, snön gnistrar, fåglarna kvittrar och människor man möter har ett leende på läpparna. I går upptäckte jag hur fint kvällssolen lyser in genom köksfönstret och i skrivandes stund lyser morgonsolen på grannhusen så jag bara längtar till då det är så pass varmt så jag kan ta mig en paus ute på balkongen.


Tyra trivs också, det verkar som om alla dofter blir starkare och hon konverterar till dammsugare så fort vi kommer ut. Sen så kan jag misstänka att snart är det löpdags, varenda liten gul fläck i snön ska  markeras över och här hemma ligger det värmande hundhårstäcket som en "snygg" ryamatta på golvet. Kanske idé att ta ut henne i skogen och ge småfåglarna lite bomaterial, däremot kan jag inte riktigt förstå de som gynnar fåglarna som bor på de asfalterade gång och cykelvägarna. Inte heller de med så dåliga ryggar (måste bero på det) som inte ens kan plocka upp efter sin hund på samma gångvägar. Jag har full förståelse att inte alla fixar att klättra upp på snöhögar eller kravla sig ut i meterdjupsnö, men då kanske man kan skippa flexit eller byta ut klackeskorna mot något mer hundägaranpassat.


Äsch vad hände nu, jag var så positiv och ska så förbli. Glöm mitt gnäll och vi får vara glada över att alla fina damer även de får möjligheten att uppleva den vänskap en hund kan ge.


Idag är målen:

1. Skriva färdigt teoridelen på min rapport, det är Frederick Herzbergs motiavtions - hygienteori som ska behandlas, samt utvärderingar i praktiken samt ett kort stycke om förändringsarbeten och motstånd till dessa.

2. Dammsuga och skura golven, övrig städning gjorde jag faktiskt i gårkväll.

3. Vika och stryka tvätt.

4. Veckohandla


Hoppas detta går i lås...


Ja just det...

 

Nya kurser på gång och en ny kurs som jag startar efter påsk, kanske något för dig som har en hund över ett år och vill fixa till ett eller två problem eller moment.

 KOLLA HÄR

Av Lena - 11 mars 2010 07:27

Jag har fått en idé till hallen. I vår familj är vi inte så noga med att sätta vantar, mössor i korgar och lådor men jag vill ändå inte ha allt utspritt på golvet eller oreda på hatthyllan.


På stadens badhus i duschrummet finns det rör i rostfritt uppsatta på väggen, så att de sticker ut från väggen ca 30 cm långa där man kan lägga in sin handduk medan man är i badet. Så nu är min tanke - var kan man få tag i dessa rör? Är det någon som sett något liknande till försäljning någonstans.


Tanken var att på en skiva först fästa skohyllor nedtill, IKEA har fina i rostfritt, och sedan rören ovanför och fästa skivan på väggen (allt för att minska antalet skruvhål).


Ett antal av dessa rör skulle vara perfekta att slänga in vantar och mössor i så slapp man ha dem skräpandes överallt. Sen kan man ju hänga dem på en sådan höjd så att en viss liten Myra inte kan stjäla våra vantar och gräva ner dem i sin bädd.


Hoppas någon kan hjälpa mig!

Av Lena - 10 mars 2010 06:57

I går så ringde träningskompisen L och ville träna hund. Jag var väl inte så där jättehågad men nu har jag backat ur så många gånger så det var väl dags att ställa upp.


Tyra ville jag inte köra för hårt med, svansen behöver (tycker jag) vila från snabba sättanden och lägganden så för Tyra blev det passivitetsträning (ligga tyst i en bil medan jag lekte med L´s hund L   (ok det blev krångligt, hunden heter Lillis) och lite hundmöten som Tyra tyckte var rena barnleken. Att möte Lillis som hon känner och som redan vet sin plats är väl inget, matte hade ju godis.


Däremot L och Lillis fick sig en rejäl genomkörare, L ville ha "lite" hjälp och elaka skolfröken kom fram. Men det är ju så kul att coacha och sen se att det även ger resultat. Lillis hade kvar allt från förra säsongen men var väl lite chockad så han bad om tillåtelse hela tiden så det vara bara att peppa peppa peppa och bygga självförtroende.


Sen fick Tyra komma ut och köra lite lydnad och taggad av Lillis så gick hon ju såklart som en klocka och sen flippade hon fullkomligt av glädje och av den onda svansen syntes inte ett dugg.


  



Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards