Alla inlägg under mars 2010

Av Lena - 8 mars 2010 19:50

Men först ska jag avreagera mig lite.


Vi hade seminarium idag, det sista i ämnet och jag skulle äntligen få lägga bakom mig de senaste veckornas irritation och stress. Vi i vår grupp hade noga läst den andra gruppens arbete och träffades i god tid inför seminariet för att sammanställa en skriftlig opponering.


En opponering som kanske inte var så kul att göra, visserligen fanns det mycket bra i deras arbete men samtidigt insåg vi att vi har lagt ner betydligt mer arbete och tid, kanske helt i onödan. Hur som helst, vi skrev denna opponering, skrev ut den - ett ex till läraren och ett till den andra gruppen, precis enligt instruktionerna.


På seminariet får vi reda på att den andra gruppen har "läst igenom vårt arbete", dvs ingen opponering gjord och särskilt insatta var de inte heller. Till råga på allt har även läraren bara "läst igenom" våra arbeten och av den anledningen inte kunnat betygsätta dem.

 

***SUCK***

Av Lena - 7 mars 2010 19:04

  

Dottern i snön. Foto Robert Ekman


och mitt "semesterfirande" har fortsatt. I går var dottern med en kompis och dennes mamma och åkte skridskor och lekte i snön. Vad gör maken och jag då? När det är strålande sol och för en gång skull "barnfria", jo vi åker på Willys och handlar   även om nu vissa påpekade att de minsann visst minst tusen saker de hellre skulle göra i vår situation så var det faktiskt ganska skönt. En sväng till Djurmagasinet blev det också och det är ju som att släppa in en unge i en godisbutik och nej Tyra var inte ens med, men nu har hon massa olika tuggsaker och godis. Ja just det, Tyra som fick ont i svansen  , enligt hr H, men han glömde visst tala om det för Tyra. Vi ansåg att Tyra skulle vila sig och sin svans men Tyra hade helt andra planer så på kvällen såg vi till att utnyttja äldsta brorsan som fick tillbrinag lite kvalitetstid med sin syster medan Tyra fick en lång promenad och matte och husse fick plumsa djupsnö och vada i vatten (lugn mamma det var hård och tjock is under).


Idag söndag har förmiddagen ägnats åt simskola - dottern och uppsatsläsning - jag. Eftermiddagen gick i kökets tecken och nu finns här äppelmuffins, mjukkaka och baguetter. Som om det inte var nog blev det en gryta palt så nu är jag mätt, trött och nöjd.


Utvilad och redo för mina sista veckor i skolan!! I morgon startar operation JOBBSÖKNING!!! Underbart med alla nya meriter att lägga till CV´t.

Av Lena - 5 mars 2010 08:53

Verkar komma en ny trend inom homestyling, ni vet då man fixar till hemmen inför försäljning och så ser mäklarens bilder så otroligt fina ut så man vill inte ens flytta därifrån.


Förr var det bortplockat, avskalat och rent. Nu verkar det som om det ska vara tvärtom. Nu ska det synas att det bor människor i hemmet, men inte vilka människor som helst utan de där perfekta välorganiserade människorna som kan laga en åttarättersmiddag till 14 personer och ändå ha snyggt i köket (ja Typ Martha Stewart).


Hittade denna mäklare i Göteborg: Alvhem och det är kanske lite överdrivet, det är ju inte inredningen man säljer men visst är det läckert och tips och idéer är ju alltid välkomna.


Själv ska jag gå och bädda sängen...

Av Lena - 5 mars 2010 08:32

Efter ett par veckor med en ständig ström av energitjuvar och ett humör som skulle fått den mest härdade att fly fältet (tack maken för att du är kvar) har jag tagit mig två dagars semester.

I går var det den första:

Började inte riktigt som planerat. Hade ju tänkt ha sovmorgon, åtminstone till klockan 7 men 06:15 vaknade en dotter som vägrade somna om och där var även en viss schäferdam som var helt med på dotterns noter. Så klockan 9 var här diskat, bäddat, dammsuget, tvätten vikt och strykt. Vad göra då? Jo hämta snöspaden och skotta balkongen. Och då kom det, där ute i den värmande solen, LUGNET!!! då började jag inse att dessa energitjuvar kommer jag ALDRIG mer behöva ha något med att göra. Jag kan arkivera dem och slänga bort nyckeln. Jag kom också på att nu är det snart vår och en vacker dag snöar det inte mer (ja nästa vinter förstås) och termometern glömmer bort att det finns ett minustecken.


Lunch och färd till svärmor.


Där väntade en skön eftermiddag med hundbus, solsken, fika, trevligt sällskap och en ridtur på Kompis (ja det var dottern som red).


Idag ska vi fortsätta i samma underbara tempo, det blir gymmet och sen bad i badhuset. Efter det får vi se.... 

Av Lena - 3 mars 2010 20:11

  

  

Efter en tids funderande har jag beslutat att lägga tävlandet på hyllan och där får det nog ligga. Tiden måste användas till annat och jag, maken och kanske framförallt Tyra tillbringar hellre lediga dagar i skogen än på tävlingsplanen.


För att ingen ska oroa sig för Tyra så kan jag försäkra er att Tyra kommer att tränas som vanligt i lydnad, sök och rapport. Självklart kommer vi att hjälpa och stötta våra träningskompisar inför deras tävlande och vi ser fram emot trevliga dagar i sökskogen tillsammans med dem då våren tittar fram.


Vi slutar kanske inte med flaggan i topp och förutom, ja trogna läsare kan detta nu: 193,5 p i lydnadsklass 1, så har väl de stora framgångarna uteblivit. Men då jag saknar vinnarskalle och är lika nöjd med ett vettigt resultat som med ett kanonresultat så gör det inte så mycket.


Vem vet någon gång i framtiden kanske jag kliver ut på en tävlingsplan igen, kanske med Tyra eller med en annan hund, men det får framtiden utvisa. Nu ska vi bara ha kul, Tyra, husse och matte.


Av Lena - 3 mars 2010 07:41

Underlig dag igår. Insåg att det är väldigt svårt att förstå vad som styr människor. Och detta just nu när vi arbetar om just "vad som styr människor". I förrgår var det seminarium och vår lärare hävdade att pengar styr väldigt lite (viljan att få/tjäna pengar) men efter i går så undrar jag, han kan nog ha lite fel. Sen kan man fundera när man ska arbeta? Jag föredrar att göra det under de 6 timmar vi har bokat ett studierum och är samlade hela gruppen, men jag kan ha fel. Tur att man inte måste vara felfri här i världen utan tydligen kommer undan med lite vad som helst.

Resultatet av detta blev att jag blev trött, väldigt trött och det inplanerade gymbesöket var nära att ställas in. men jag tog mig i kragen och vi åkte iväg hela familjen. Dottern hittade en legolåda modell enorm och jag och maken fick träna i lugn och ro. Hon hade så kul så att vi upplevdes som störande då vi kollade om hon hade det bra. Sen på kvällen, premiär av en ny serie Cougar Town, åh så underbart!!! Helt skruvat och utan sensmoral, eller så valde jag att inte förstå den. Utan helt enkelt en timmes skratt. ja då kan man faktiskt gå och lägga sig och må riktigt bra.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards