Alla inlägg under januari 2009

Av Lena - 4 januari 2009 21:12

Temperaturen fast runt -20, lilla Siri här på kollo, födelsedagsfirande, och annat har kommit i vägen för seriös träning och nu börjar Tyra bli rejält uttråkad. Fast hon verkar uppskatta söllskapet Siri erbjuder allt mer, Siri har till och med fått ligga nära och sova. Tyckte Tyra var överraskande välvilligt inställd då hon erbjöd Siri att dela vattenskål med henne, och nu dricker de till och med samtidigt.


Men snart är det dags att anmäla sig, senast den 30 januari - bara så ni vet, ni andra som har tänkt er till Jokkmokk. Vore kul om vi var fler som åkte, eller hur? Så snart måste jag ta tag i tränandet på allvar så vi höjer poängen sedan sist.


Men en som har nått framgångar i helgen är SNYGG-EINAR!!! Som är i Götebrog med husse. Kör försiktigt hem.

lördag: Cert

söndag: CK

Grattis Einar och grattis till husse och matte också.

Av Lena - 3 januari 2009 16:07

Hej Matte,

Hoppas att du har det bra men saknar mig lite grann i alla fall. Jag mår bra och det är väl ok att leka med Tyra men hon är trots allt ingen mops. Hon är stor, klumpig, alldeles för snabb och har ingen som helst förståelse för att jag vill ligga mops-hög med henne, trots försiktiga ihärdiga försök.


Sen de här människorna, de är jättesnälla, jag får gå på roliga prommenader och det är ju inte helt och hållet deras fel att det är så kallt, men kunde de inte bo på ett varmare ställe? Men de har inte hundar i sängen här, kan du fatta det???? Däremot så är buren stängd hela tiden och jag är på utsidan - det är bra tycker jag. Sen hussen här i huset är helkul, ibland lägger han sig på golvet och så sätter han sig och så lägger han sig, helkul att sitta på hans mage då... fast det verkar inte vara helt populärt att jag gör det.


Sen har jag fört dem fullständigt bakom ljuset, japp de är helt övertygade att jag inte kan somna om jag inte får ligga i knä, ha ha ha. Men jag hoppas ändå matte att du kommer och hämtar mig snart, jag vill kissa på min egen gård, leka med Einar och Beata och framför allt så vill jag sova med DIG i sängen.


Kram Siri

Av Lena - 2 januari 2009 19:45

om än bara tillfälligt är en hel historia i sig. Om ni trodde att mops är en hundras så har ni fel. En mops är betydligt mer än bara en hund. Det först och främst en utomordentlig vakthund, som har benkoll på de inflyttande grannarnas göromål i trappen och ivrigt påhejad av en Tyra så blir det ju inte sämre.

En mops är en sällskaps-varelse i klospetsarna, hälsar varje ny människa med glädje, även grannar, sopgubbar och annat löst folk. Av denna information kan man nog dra slutsatserna att vakteriet fungerar så länge mopsen är osynlig.

En mops är en varm, go helt avslappnad korv som gör allt för att mysa in sig i ens famn och får en att helt ogenerat dricka kaffe i en timme utan det minsta dåliga samvete.

En mops är en varelse som vet precis vad den vill och kan klura ut hur man ska få det också. Även om det innebär minst 30 minuters fjäsk för en självständig och eremitliknande Tyra för att få dela hennes bädd i några sekunder, nej Tyra har inte det minsta lilla förståelse för det här med mops-hög.


Vi är så glada över att få låna lilla Siri några dagar och inte det minsta uttröttade. Du behöver inte vara ororlig Annalena. och det ska tilläggas att det där med sovplats är inget att fundera över, Siri har redan bestämt var hon ska sova - i sängen!!!


Fast Tyra kan inte riktigt förstå varför i hela friden hon ska sitta på husses mage!?

Av Lena - 2 januari 2009 09:21

med att hundar ska tänka själva, att man ska belöna spontana beteenden. Fattar ni vad ni har ställt till med??? Detta kommer att sluta med en förstoppad Tyra, bara för att jag har övergett det uråldriga sättet att träna hund genom att visa vad den ska göra för att i stället låta Tyra komma på det själv.


Visst det funkar ju, Tyra blir ju snabbare och snabbare på att hitta lösningar och sen blir det ju inlärt från början men nu har ett nytt problem uppstått istället.


TYRA VÄGRAR ATT BAJSA!!!


När jag går ut med Tyra finns det alltid en leksak eller godis i fickan just för att kunna belöna dessa spontana beteenden och att kunna belöna lyckade hundmöten. Det har nu Tyra förstått så numer går våra "snabba" kiss-prommisar till som följer:


Vi klär på oss, Tyra sitter och väntar vid dörren. Tyra får ok-kommando. Vi går till vägen/ängen genom att Tyra får gå fint vid min vänstra sida utan att bry sig om vare sig katter, kattdofter, flygande plastpåsar, myror, sandkorn mm. När vi är på rastningstillåtet ställe kissar Tyra, sedan börjar det spontana beteendet.

Tyra går fot, Tyra lägger sig ned, Tyra sätter sig, Tyra stannar, Tyra gör kanon ingångar osv osv. det enda Tyra INTE gör är bajsar.


Så nu är planen att träna in spontan bajsning med klicker - undra hur det går?

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards