Alla inlägg under februari 2009

Av Lena - 20 februari 2009 16:54

och resan gick bra. Tyra gjorde sina behov vid polcirkeln och har redan hittat matmammorna på orten fått sig Jokkmokkskorv och undersöker i skrivande stund möjligheterna att en söt liten schäfer skulle råka få lite renskav.


Förutsättningarna då?

Ja med tanke på en massa nya miljöer, många människor, sova borta, nya lukter så borde väl en normal hund vara helt slut i morgon och Tyra kanske lite normal... hoppas jag. Efter genomkörningen utanför makarna N´s hus igår så kan jag ju inte annat än råda Jokkmokks brukshundklubb att ta hög entréavgift för risken är stor att Tyra har planerat bjuda på en show utan dess like. Dock kanske vi slopar plogpinnenumret, eller vad tror du H?


Men det finns också en chans att det går riktigt riktigt bra....... Det lever vi på tills motsatsen bevisats.... Nu ska här snart ätas en riktig festmåltid!!!

Av Lena - 19 februari 2009 14:55

blir vårt vapen på lördag, något annat lär ju inte att funka. På bussen idag har jag suttit och försökt se Tyra mitt inne i rutan, Tyra tvärstanna på inkallningen och Tyra ha ett hårt bett om apporten ända in i mål. Nu är det ju bara att föra över dessa bilder till Tyra så är ju saken biff.


Men vi är ju bjudna på valpskådnings/våffelkalas ikväll så då ska minsann Gurun Håkan få kolla formen på oss, eller i alla fall på Tyra för min form är inte bra. Fast jag misstänker att i morgo när jag sätter mig i bilen utanför Intersport (ska byta en overall) och färden mot Jokkmokk börjar då kommer lugnet infinna sig och även jag mår bra.


Tyras form är het, mycket het - undra om det är därför hon har börjat lösa hår??? Det är för varmt helt enkelt, kan någon visa hunden en termometer? Så nu kan jag räkna med tävlingarna i maj kanske inte blir av pga löp... ja ja säsongen är lång så vi hinner tids nog....


Dottern kräver att datorn ska med, hon misstänker att bolibompas sändningar inte går ända upp till Jokkmokk och då måste man titta i mammas dator, försäkran om att morbror har en jättestooooor skärm och att svt faktiskt sänder i Jokkmokk fungerar ej. Så det blir nog täta bloggar.

Av Lena - 18 februari 2009 19:00

kommer att ställas på Tyra på lördag. Jag har legat i migrän i drygt två dygn, det har varit -30 grader kallt och husse har haft nog med arbete, hus och hem så Tyra har haft det väldigt tråkigt och den där obligatoriska genomgången har vi fått hoppa över.


Så nu blir det lite kul träning i morgon, lite genomkörning på fredag då väl är framme i Jokkmokk så hoppas vi på det bästa på lördag. Det värsta som kan hända är att Tyra bjuder på en riktig show och det är ju inte så illa det heller :)


Men det viktigaste med denna tur är ju faktiskt att träffa familjen och så får tävlingen ses som en bonus, vi blir ju sämst trea i alla fall då det bara är tre i klassen :o)

Av Lena - 15 februari 2009 15:06

härligt med en mångsidig hund (trots att hon är från en i SKK registrerad kennel, registrerad i SKK, MH-beskriven, höftledsröntgad och hemska tanke var nära en 1:a på utställning - måste ha haft otrolig tur).

Idag blev det premiärtur med sele, skaklar och pulka. Något som först inte alls uppskattades men då är det ju tur att ha en hästkarl i familjen, ja i alla fall en som varit med och kört in en och annan häst så efter en stund gick det hur bra som helst och dottern vågade sig på att åka med.


Här kommer två bilder från åkturen.

Foto R Ekman (c)

Foto R Ekman (c)

Av Lena - 14 februari 2009 19:31

Var nyss ute och rastade Tyra, på väg upp för trappan möter vi nyinflyttade Border Collien, denne vill hälsa, Tyra tycker det är olämpligt och skäller till. Border Collien kallas till sin matte och jag ber Tyra vara tyst. Sedan då alla hundar är under kontroll ber Borderns matte om ursäkt, jag anser att Tyra inte heller betedde sig särskilt hyfsat. Tyra får lugnt titta på när Bordern med matte och ytterligare två hundar passerar förbi och går ner för trappan och alla hundar insåg att det inte var något farligt så nästa gång de möts borde det gå ännu bättre. Tänk om alla hundägare kunde vara så smarta som denne border collieägare.


I övrigt så har Tyra haft sovkompis inatt  - Lilla Siri tyckte att hon skulle följa med oss hem i går när vi var och fick oss kvällskaffe. Självklart fick hon det och Tyra och Siri lekte glatt, somnade gott men sen i natt har Siri vaktat oss mot den hund någonstans i huset som inte var nöjd med sin situation, och högljutt protesterat mot den. Hade ju räckt med ylandet, en galen mops i sovrummet gör det ju inte lättare att sova men trygg kände jag mig.


På morgonen fortsatte Tyra och Siri att leka som om de skulle ha sovit gott hela natten. De övade på freestyle. Siri gick mellan Tyras framben och båda höll i varsin ände av en gammal socka.


Sen följde jag Siri på mopsträff, där var hela Siris familj och en massa mopsar med sina mattar och hussar - mycket trevligt. Sen hemma igen, var det Beatas tur att hälsa på Tyra, fast Beata var så trött att det blev inte mycket lek.


En trevlig hunddag med andra ord.

Av Lena - 13 februari 2009 12:26

I går var det dags. L på väg hit för träning, J kontaktad så nu skulle det bli av. Först vill J köra budföring med sina pudeldamer så tyra fick snällt stanna inne och vänta på sin tur. Under budföringsträningen kände jag mig trött, frusen och oinspirerad men kan något smitta av sig som Pudel-glädje? Tror inte det, så efter avklarad budföring hämtade jag Tyra.

Växlade mellan de moment i tvåan som inte kräver utsrustning, dvs fritt följ, inkallande med ställande, läggande och fjärr. Allt gick som en klocka och de tråkiga positionsträningarna har gett resultat.


Tränade även "sitt" på alla möjliga sätt för att riktigt befästa det, eftersom "hopp-sitt-hopp" har strulat och Tyra har lagt sig i ivern.


Sen passade jag på att träna platsliggning med störning men bara korta stunder då det var ganska kallt.


Ja beter sig Tyra så här nästa lördag är jag väldigt lugn.

Av Lena - 11 februari 2009 19:58

Planerade träning ikväll med L men på bussen på väg hem sköljde tröttheten över mig som en flodvåg och jag ställde in träningen.

Tyra däremot hade inte drabbats av samma trötthet efter en tråkig dag med endast ena lillhussen som sällskap och tog ingen som helst hänsyn till att jag började känna mig sämre och sämre. Vad göra? Ja jag ska väl inte uppmana till tablettintag men det krävdes en djupdykning i medicinskåpet för att få mig på fötter igen och vi tog en liten inomhusträning.

Och vilken träning sen!

Helt perfekt, lite stannanden på olika sätt, från mig, mot mig, bredvid mig ja allt som bara gick. Tyra tvärfrös varje gång.

Sen position i höger, vänster, helt om svängar både åt höger och vänster. Lika perfekt det med, det märktes riktigt att Tyra ansträngde sig för att hålla positionen och extra mycket på att hålla koll på sin rumpa. Så jag utmanade ödet och plockade fram apportbocken, nja lite tugg blev det - inget oväntat men ändå mindre leklust och mer allvar. Tränade bara på ettans apportering, kör på så nu - tar poängavdrag på tävlingen  och satsar på att träningen får ha sin stilla mycket stilla gång.

Sen var det dags att visa lite freestyle för lillhusse och självklart utförde Tyra detta med glans - då detta är mer belöning än träning för henne. Och tillsist kombinerad sitt/stanna kvar och sökövning. Gömde godis i en toarulle, och la detta under en burk, en handduk över och detta på en dold plats och detta fixar jag medan Tyra får sitta i ett annat rum och vänta.

Lycklig Tyra letade efter en stund upp min installation men sen gick det fort så var godisarna uppätna och skräpet upplockat och överlämnat till mig.

En så duktig hund jag har!

Av Lena - 10 februari 2009 17:50

Blev ingen avancerad lydnadsträning idag, lite smått på förmiddagsturen bara för då vi kom in från den hade A-L ringt, ringde upp och blev medlockad ut i skogen. Så härligt, strålande sol, gnistrande snö, en galen schäfer och tre minst lika tokiga mopsar ute i den öde skogen, har inte riktigt koll på var vi var men i Luleå Kommun i alla fall... eller kan vi ha nått Pitegränsen? Ja lilla Beata tyckte nog att det var tryggast att hålla sig mellan mina och sin mattes fötter, men schäfer-siri hängde på rätt bra bakom Tyra ut i djupsnön.


Sen kaffe, macka och freestyle-uppvisning... ja inte var Tyra trött. Hoppas hon blir det senare ikväll då hon och husse har varit ute och sprungit.

Beata myste gott i min famin och man belv så där mops-sugen igen. Förhoppningsvis dröjer det ine länge innan möröns gula damer kommer på besök och då får de faktiskt stanna lääääänge.


Tack för trevligt sällskap i skogen A-L och sorry J att jag smet... men jag lovar det blir mycket träning i framtiden.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards