Alla inlägg under februari 2009

Av Lena - 9 februari 2009 19:50

ska vi träna (hört det förr?). Nu är det sista tagen innan tävlingen. Checka av att det funkar, och i och för sig funkar det inte är det inte så mycket att göra åt det förutom att hoppas på det bästa :o)


Jag hoppas att Någon har lust att hjälpa till med en genomkörning av alla moment någon dag..... Någon kanske hör av sig.... jag får väl baka bullar....


Sen finns det en Annan som sviker, som inte har anmält sig... usch sånt tycker vi inte om. Men hämden är ljuv.....


Av Lena - 9 februari 2009 06:02

Finns det något härligare att beskåda än vänskapen mellan hund och barn, även om den ibland kan bli en aningen hårdhänt (snälla missförstå mig inte, läsbara vidare).

Tyra hade inga särskilda åsikter om barn när hon kom till oss. de fanns där - ok! Sedan har hon sakta byggt upp en reltion med dottern, som bor hos oss jämt. Hon är överlycklig när dottern vaknar, sitter av förklarliga skäl nära henne vid matbordet och nattar henne med en puss på kvällen, sedan kollar hon henne då och då under nattens gång. Dottern i sin tur växlar i sina åsikter mellan att Tyra är världens bästa hund till att vi ska sälja henne och skaffa katt i stället.


Men nu har Tyra upptäckt E, en trettonåring som delar ut tuggpinnar när han kommer hem från skolan, myser i soffan - tom lämnar största delen av soffan till Tyra, och som tack för det får han blöta, goa men kanske inte allt för uppskattade pussar.  I går tvingade jag med E ut i snöstormen för lite budföringsträning, vilken gick någorlunda bra, det märkst tydligt att det är inte lika noga med barn för Tyra. Sen blev det bus i djupsnön och E är nu en vante fattigare :o) Men de båda hade kul, såg ut som snömonster och var rätt så lugna resten av dagen. det är vänskap det!!!

Av Lena - 7 februari 2009 08:12

vilket humör fröken Tyra är på.

I går var det dags att rasta henne, 21 grader kallt, blåsigt och trött fredagseftermiddag = snabb kissrunda. Nej då, underbart månsken, ensamma ute och spring i benen både på matte och hund. Det blev en härlig promenad istället. Jag njöt av tystheten och beundrade de vackra skuggor som månsken och träd gjorde i skogen och hade det inte tillslut börjat kännas lite kallt hade vi säkert varit ute än. Tyra plöjde genom snön, letade upp skogens bästa pinne, löd minsta viskning från mig och skuttade runt med världens lyckligaste flin på schäferläpparna.


Idag, fortfarande 21 grader kallt men vackert, klart gryningsljus. Ja vi tar en liten sväng igen. Tyra kastade sig genom dörren, eyede katter, skällde ut kusin Zaiko med dotter, drog i kopplet, jagade en liten fjäder som flög i vinden, ville äta upp sitt eget bajs. Det blev en kiss-runda!


Idag ska vi fortsätta med våra freestyle-trix, Tyra älskar det och det bygger förhoppningsvis upp motivation till tävlingen. och sen fortsätter vi med vänster/högerträningen, det som till slut ska bli apportering med dirigering... men dit är det ännu långt. Har tänkt vara ypperligt noga med dirigeringen för jag misstänker att tugget får jag nog alltid  stå ut med ett och annat poängavdrag för.

Av Lena - 5 februari 2009 17:31

oavsett vad vissa påstår. För vadå?

Jo freestyle!!!

Har lärt Tyra snurra runt, backa och gå fram och håller på att lära henne gå fram och tillbaka mellan mina ben, slalom kan hon redan.


Varför detta då?

Jo jag fastnade i några freestylefilmer igår och tänkte, det där kan väl inte vara så svårt och hemma i hallen, utan musik och en sak i taget  - ja då är det ganska kul och jag ska påpeka att vi siktar inte på NM eller så, utan nöjer oss med hallen. Men det är jättekul och Tyra formligen älskar det. Hon får ju flamsa runt, sen har vi lekt lite kurragömma/budföring här hemma. ja man får ha lite fantasi när det är dåligt väder.

Av Lena - 4 februari 2009 20:52

Jag är helt slut. Och vissa saker fick vi ju till. Du slutade att lägga dig efter hoppet utan satte dig så fint så fint, du gick till sist in i rutan - helt perfekt och din linförighet var helt underbar idag Tyra, trots att jag var så elak och tvingade dig att gå över apporterna.


Sen var det väl lite väl mycket oljud från dig, du är väl ingen pip-schäfer? Du brukar ju vara knäpptyst. Och lite dumt var det väl att skrämma Rocky, han som är så söt och snäll. Inte lika lätt att skrämma lea, eller hur? Nej där åkte du på motstånd - och förvånad blev du. Lägg av med de där dumheterna, det tar bara en massa energi från både dig och mig.


Men jag är helt övertygad att dagens bästa stund var när du fick springa budföring. fast jag säger som L, "att vara så glad över att bara springa fram och tillbaka?".


men i morgon fortsätter vi. Då blir det ännu mer träning och då går det ännu bättre.


Din Matte

Av Lena - 4 februari 2009 11:29

Visst var det en mysig promenad i skogen vi hade. Tyckte du om alla pinnarna du hittade och tuggade på? Var det skönt att rusa fram som en furie så att snön yrde? Var godisarna du fick goda?


Jag tror minsann du uppskattade allt. Varför skulle du annars göra så perfekta inkallningar? Snyggaste ingångarna någonsin och tvärstopp på stanna-kommandot, förutom bromsspåren då :)


Och du måste ha förlåtit mig också, varför skulle du annars ligga platsliggning då det kommer en hanhund skällandes förbi dragandes på en spark och sin matte. Han var bara tre meter i från dig och du låg så snällt. Men hade jag varit matten skulle jag nog inte ha fullt så lång lina, tur att han tyckte det var roligare att dra än att leka med dig.


Nu är det inte många dagar kvar till tävlingen och jag är full av hopp och förväntan, och visst ska vi fixa det - du och jag Tyra.

Av Lena - 3 februari 2009 18:31

Samtliga foton: R Ekman

 Kolla Matte, vad klagar du på? /Tyra


Ja men Tyra, Här hoppar du in i rutan, men var är konerna? /Matte


Vadå var de inte här? /Tyra


Men ibland var du duktig, och då kom belöningen. /Matte


Och ibland hämtade jag den själv. /Tyra


Och söt kan du tydligen vara. /Matte


Du matte, köp ett riktigt hinder va, man fattar ju inte hur man ska hoppa. /Tyra


Vadå hinder, du hoppar ju ändå. /Matte


Jag älskar min matte mest i världen och då vill jag vara NÄÄÄÄRAAAA. /Tyra


Fast du får gärna vara nära med rumpan också. /Matte


Fast hursomhelst var det ganska mysigt, så här när man tänker tillbaka.

Av Lena - 2 februari 2009 15:10

men du slipper inte undan. Men L ringde, du vet Lillis husse och vi var rörande överens att det är bruksarbete som saknas hos våra överexalterade hundar. Så du Tyra, nu har matte lite planer, ska bara ta dem med husse först.


I kväll ska du få umgås med husse och ta en joggingtur, då blir du väl glad. Uppför dig väl så får du säkert vara lös en hel del. Men imorgon så ska vi fortsätta med lydnaden. Då ska vi enbart jobba med apporteringen och inget annat, men jag tror att vi inleder det hela med en promenad - vad sägs om det?


Nu får du göra ett allvarligt försök att hålla i apporten UTAN att tugga - jag vet ju att du kan, du gör det ju med alla andra leksaker. Du har ju ett otroligt bett och grepp - varför inte i apporten??? Jag fick en idé, vi klär in någons arm (finns det någon frivillig?) i trä och så får du bita i den... då blir det nog inget tugg. Men då var det ju detta med frivilliga.


Vad säger du Tyra om du först bara får hålla, och sen får du bära och sen tar vi några inkallningar - ställer du upp på det? Om jag tinar köttbullar?


Ok vi testar.....

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards