Alla inlägg under augusti 2009

Av Lena - 24 augusti 2009 06:16

Idag börjar en helt ny era, dotterns skolera. Ja tänk att mammas lilla flicka är så stor? Fattar det inte riktigt men när man ser henne med de yngre som finns runt omkring oss så inser man att hon är ganska stor, men liten ändå....

Förutom mamma-fjärilar i magen så ska det bli skönt att skolan kommer igång igen. Andra tycker det är så skönt med sommarlov och att barnen är lediga, och visst skulle gärna ha dem omkring mig dygnet runt men skolåret innebär rutiner, ordning och framförallt den så viktiga mentala stimulans som barnen så väl behöver för att må bra och utvecklas. Vi kan vara hur bra föräldrar som helst men det är inte tillräckligt, skolan/förskola är bra, en nödvändighet för att barnen ska tackla det samhällsklimat som råder. och sen har man tur så lär de sig ett och annat där också :-)


Sökträningen igår, ja vad ska vi säga om den, både jag och Tyra var rätt så ringrostiga. Jag har inte tränat sök på 14 år och Tyra på en hel sommar. det är en sak att säga hur andra ska göra men att ge sig in i det själv det är ingen lätt match. Tyra gjorde ett kanonskick av fyra, ett stack hon genom hela rutan (100m) för att ta de figgar som hon skulle ta sist men det var ju husse och lillmatte så hon är förlåten. Och efter dessa två skick var hon ganska slut så då var det jobbigt att behöva klättra i berg men skam den som ger sig... och sista skicket då var hon slut så fullständigt slut och alla (nja kanske inte jag då) tyckte det var jättekul att få se Tyra trött för allra första gången, fyra skick är normalt uppvärmning för henne.


Men det var jättekul att få komma ut i skogen och vissa hundar har ju tränat massor i sommar och är hur duktiga som helst - jag blev impad!!! Och dottern plockade blåbär så det blev blåbärspaj till efterrätt efter den grillade karrén - årets sista????


Nej dags att väcka dottern och börja med lite morgonrutiner - ha en bra dag och A-C , det kommer att gå bra - de är stora nu :-)

Av Lena - 23 augusti 2009 08:02

Här hemma sker förändringar hela tiden. Vi försöker sälja bort sånt som vi inte vill ha kvar men ändå kan vara till nytta för andra, någon som behöver en soffa, diskmaskin, svarta "kristallkronor", takbok, spark till en vuxen, böcker massor av böcker...sen när vi rensat förråden hittar vi säkert ännu mer - hör av er om något låter intressant. Detta är inte så svårt för då kommer ju sakerna ändå till användning men då det här med att slänga... inte lika lätt men operation "kasta allt som vi inte vill ha och ingen annan heller" inleds nästa söndag.


På flyttdagen ska endast sådant vi verkligen vill ha kvar och behöver följa med till nya lägenheten. INGET ANNAT!!!


R d.y har flyttat nu *snyft* men han är på mina hemma-marker så jag har full bevakning. Han är nog inte riktigt medveten hur snabb djungeltelegrafen är i den kommunen :-)


L har bytt rum så nu sitter han i "mörka grottan", med dörren låst och spelar dator...är de syskon eller ej pojkarna.


Dottern ska plocka blåbär idag, målet är 1 blåbärskaka, förhoppningen är 4. Sen har hon höga förväntningar på skolstarten i morgon. Ja då är hon en riktig skolflicka. De ska ha med sig skolväska, drickmugg och EN STEN??? Ja tydligen kan man lära sig mycket genom en sten, ska bli spännande att se vad de ska använda den till.


Själv är jag överlycklig idag, jag ska köra Tyra på sökträningen idag för maken är fortfarande krasslig. Det ska bli så kul!!!! Blir lösa påvisningar så Tyra får behålla farten men ändå, det är JAG är föraren. Själv har jag en vecka kvar till skolstarten, vilken jag också ser fram emot. Men innan dess ska två tentor skrivas,, jag ska hjälpa till på dvärghundsutställningen och ett IKEA besök gå av stapeln. En trevlig vecka att se fram emot mao.

Av Lena - 22 augusti 2009 15:18

På hundfronten har det hänt mycket under åren. De ursprungliga SBK-kurserna, ja då gick man i ring med hundarna, med i bästa fall stryphalsband och i värsta fall stackel, runt en skrikande instrukör som säkert ville bli militär när denne var liten eller till och med var militär. det rycktes i kopplen, skreks åt hundarna och en dask med kopplet över nos eller rygg var vedertagna metoder som ivrigt påhejades av instruktören.


Sen blev det lite bättre, men visst fanns det vissa delar som fanns kvar, ryck i koppel (som numer så vackert heter koppelkorrigeringar), tvångsapportering (rejält nyp i örat till hunden tar apportbocken - det ska alltså göra ont innan man tagit den????), men det militäriska, stela och enhetliga var kvar, endast brukshundar var välkomna och de med andra raser flydde klubben efter första kurstillfället.


Idag är det helt underbart, alla är välkomna, man (läs SBK) har antagit en policy som förbjuder hårda tag och man förordar "den mjuka metoden". Nu kan tant Agda 75 med sin lilla Terrier gå samma kurs som tuffe Steffe med sin rottis. var och en tränar sin hund utifrån sin hund och dess förutsättningar och alla behöver inte ha tävlingsambitioner eller byxor med benfickor. På klubbarna runt om i landet kastas det bollar, kongar och är godisregn varje träningstillfälle. Alla känner sig hemma och uppmuntrar varandra... Vilken underbar saga....


Jo det är en saga, för ute i buskarna finns det de som fortfarande lär ut tvångsapportering som enda sätt att lära en hund att apportera. Gärna daskar till sin hund över huvudet om den inte utför momentet rätt. Trycker in apporter i munnen på hunden och tvingar i hop munnen. Kastar omkull hundarna på rygg eller rent ut sagt spöar dem. Och alla är inte välkomna.*


Förstår inte...


*För att förhindra missförstånd så handlar detta inte om en särskild klubb, inte heller en enda person, utan detta är saker som förekommer lite här och där och inte bara i SBK´s regi... men det förekommer och det är -----(ja här skulle det vara ett svärord).

Av Lena - 20 augusti 2009 19:42

fast jag vet att det finns de som har det betydligt värre än mig, men alldeles just nu tycker jag att jag har rätt att tycka lite synd om mig själv.


Jag är trött, känner förkylningen komma krypande - tack maken... när blev det omodernat att ge sin fru blommor? Har en dotter som lär ligga om några dagar med tanke på dagens humörsvängningar och smått blanka ögon.


Är fullständigt omotiverad till någonting förutom att titta i tapetkataloger, vilka jag inte har några att titta i. och de två "tidlösa" (läs urtrista) kollektioner vi har att välja på finns inte att se på nätet - säger inte det allt? Inte ens idé att göra reklam för dem. Men men med tyg kan man göra mycket så det ska bli färg hemma hos oss oavsett bostadsbolaget vill eller inte.  Skulle kunna säga något positivt om det golv vi ska lägga in men nu skulle jag ju gnälla så jag får hoppa över det.


Vädret är trist, varken eller. Var är mitt svala, härliga höstväder med klar luft? Jag älskar ju hösten, normalt.


Men men men, i morgon kommer M ut tidigt, vi ska träna lite lydnad. Vi har ju kontraktet påslrivet och klart här hemma. Kan hämta tapetböcker nästa vecka, dottern älskar sin skola och har redan fått en bästis som även hon gillar dinosaurer, Harry Potter och kanske framförallt Kenny Starfighter vilket de leker hela dagarna. Vi har matat änder nedanför vår kommande bostad och både jag och dottern känner att det kommer att bli riktigt bra. Maken har blivit rejält uppassad i några dagar så tänk vad jag har att ta igen.


Attans kunde inte gnälla.... ja vad hjälper gnäll.....



Av Lena - 19 augusti 2009 07:20

Japp så var jag ju bara tvungen att testa igen, att spåra med Tyra. Den här gången klarade jag mig utan skador i alla fall men mina armar är nog minst två meter långa efter att släpats runt på en äng. Har ni sett 4 meters uppletande någon gång? Efter att Tyra körde 30 meters slag i spåret så spårar jag nu i kopplet men nog utnyttjar hon fulla längden och lite där till ändå.

Första apporten av 7 hittades galant efter en rejäl samling av hundhjärna (verkade vara utspridd över hela ängen), andra gick också bra förutom att det var så bråttom så hon lyfte den, släppte och sedan fortsatte sitt vinglande fram och tillbaka.  Sen var det bara svammel och nog för att jag kan tappa bort mig i spåret men jag är helt övertygad om att jag aldrig var in i en stängd hästhage då jag la det, så jag gjorde det oförlåtliga och styrde henne på rätt spår igen. Sen sista tredjedelen av spåret då hade hon blivit lite trött och av med en massa överskottsenergi och gick perfekt i spårkärnan och plockade de två sista apporterna klockrent...ja så där som hon SKULLE ha gjort från början.


Så nu blir det svåra spår för hela slanten, efter överläggning med "stora stödet", så att hon riktigt måste koncentrera sig... har en idé om grus - gräs - asfalt - grus......lite kringelikrokar osv...undra bara vad folk i byn säger när de ser mig ligga och rulla på marken, fast strunt i det vi ska ju ändå flytta.


I morgon blir det förhoppningsvis lydnad  stan och sen blir det sök i helgen - ÄNTLIGEN!!!

Av Lena - 18 augusti 2009 07:24

I går var det riktig fritids-premiär och även om det inte var lika nervöst som i fredags så pirrade det lite grann i magen, även på dottern. Men allt gick bra och jag och en ännu mer nervös mamma kunde smita iväg och få oss en kopp kaffe. Efter att ha tvingat oss att hålla oss borta från våra små en HEL timme kom vi tillbaka och hittade inte bara våra barn i livet utan de var högst välmående och hade inte saknat oss överhuvudtaget. Man kan ju undra om inskolningen är till för barnen eller föräldrarna. Idag ska jag lämna henne en stund för trots att viljan var god men att sitta och läsa nationalekonomi tillsammans med 15 6-åringar fixar inte ens den mest härdade, stark diklofenak och vila stod på shemat när vi kom hem, idag går jag till biblioteket istället.


Sen undrar jag om man kan anmäla statliga instanser för misshandel? För om en person utsätts för psykisk och fysiskt lidande under lång tid pga något som faktiskt kan förhindras och en statlig instans är den skyldige... ja men då måste väl de kunna åtalas? Älskar att bo i välfärdssverige, barn som bara har ett par MÄRKES JEANS, ensamstående mammor med 28 000/mån i bidrag de är fattiga. Men sjuka människor, ja de är bara fuskare, smitare och arbetsskygga och de kan man stampa på eller ännu värre, helt enkelt strunta i. Än värre då det är rättsväsendet som inte fungerar som det ska, FK och regeringen har jag fullständigt gett upp hoppet om.


Men sen blir man glad över att det "på golvet" i alla fall finns omtanke och förståelse. (jag kan inte kommentera i din blogg så du får läsa här) Hoppet om mänskligheten är i alla fall inte borta.

Av Lena - 17 augusti 2009 06:39

Måndag, slut på semestern, första höstförkylningen igång och hör och häpna det är varken jag eller dottern som åkt på den utan MAKEN som ligger nedbäddad och snörvlar, hostar och fryser. Rätt skönt med lite omväxling på den fronten.


Idag börjar fritidsinskolningen på allvar och vi ska snart åka ner till bussen. Lite nervöst är det både för mor och dotter men magkänslan sen i fredags säger att detta kommer att gå så bra så bra, eller så försöker jag bara lugna mig själv.


Helgen har bestått av loppis, bort med en massa grejer och lite tillskott i kassan, helt ok. Hundutställning, lilla Tuva blev BIRvalp och BIS4, grattis till alla berörda (och det verkar vara många). Pizzaparty. Det var lördagen. I går var det plugg för hela slanten och jag kan lugnt säga att det får gärna dröja innan jag skriver en opponering igen. Nu ska kläderna på dottern, håret kammas och färden mot skolan börja. Rapport kommer ikväll.

Av Lena - 14 augusti 2009 18:52

Dottern var på ett första besök på fritids idag. Väldigt nervöst, när vi stannade bilen utbrister hon "JAG VILL INTE TILL FRITIDS IDAG". Men hon följer ändå med och en gullig liten tjej, som max ska börja trean visar oss vägen till en vuxen. Blir barnen så duktiga, artiga och tuffa på den skolan så är jag redan nöjd.


Sen var blygheten borta, det lektes med djur och ritades. Sen skulle hela gruppen gå till det sk rörelserummet för en liten hinderbana med bland annat höjdhopp. Mycket roligt och en massa spring i benen for ut.


När vi ska åka utbrister dottern åter igen men denna gång var orden och tonfallet annorlunda:


"JAG TYCKER OM DEN HÄR SKOLAN, DEN ÄR BÄTTRE ÄN ----SKOLAN (DEN I BYN), HÄR LYSSNAR DE VUXNA PÅ BARNEN"


Egentligen hemskt att höra, med tanke på att hon följt sina dagiskompisar på deras inskolning på ovan nämnda skola, men skönt för oss som tagit detta beslut.


Sen kan jag meddela och då främst Storebror, nu är du borta från tronen: "mest galet under en vecka", hans deodorant i stället för hårspray i håret under en vecka är slaget, av paprikapulver istället för kanel på gröten i en vecka, vem den nya kungen är,,,, ja det avslöjar jag inte... men han ska inte klaga på maten någon mer gång, för smaklökar kan han inte ha!

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards