Alla inlägg den 3 september 2009

Av Lena - 3 september 2009 20:38

Har varit lite hundbloggande så här kommer en uppdatering.

Med först husse sjuk och sedan matte så har ju Tyra bara fått det absolut nödvändigaste de senaste två veckorna men i veckan har det varit lite mer i alla fall.


Tyra börjar bli urbaniserad, i måndags var hon med och "jobbade", fick en rejäl promenad på stadsgatorna tröttade ut lanthunden rejält och hon låg som stenad hela kvällen. Bra, då fick hon följa även på tisdagen och då var även jag med på promenaden i kvarteren som ska bli "hemma" snart, lite fågeljakt (vem i hela världen har lärt Tyra att jaga fåglar???) och ett skönt dopp, att sen en annan fick åka till skolan med blöta byxor struntade hon fullständigt i. Men när vi förväntade oss en lugn och skön kväll hade vi i stället en galen hund som var pigg på mer. Så igår tog vi i rejält, 40 minuters promenad i innerstan, lydnadsträning på busstationens personalparkering och joggingtur på kvällen. Vadå?? Inget för en stjärna - hur pigg som helst.


Idag har vi varit hemma jag och Tyra, det har bara blivit rastningar under dagen då jag haft annat på schemat men nu ikväll gick vi ut, till en ny äng och körde ett lydnadspass. Inkallande med ställande, fjärrdirigering och fritt följ. Just nu pysslar vi med överinlärning, jag kämpar på med att göra det svårare och svårare, längre och längre mellan belöningarna och Tyra möter varje utmaning med glad svans och perfekt utförande. Så jag är helt enkelt jättenöjd. Får se vad vi hittar på i morgon, tänkte en tidig morgonträning och på lördag blir det sök, fast det är husses uppgift. Då ska jag glassa på stigen och säga vad han gör för fel... mycket enklare det :-)

Av Lena - 3 september 2009 18:15

Stod på dagens schema. Började lite trögt, då maken och dottern vinkats av så lockade den varma mjuka sängen så det blev en timmas extra sömn - skönt.


Sen måste ju frukost ätas, en stunds  (hm) samtal med mamma på telefon och liten... stund vid msn med Kiruna-M.


Sen var jag i gång, artiklar skrevs ut och lästes, ganska intressant faktiskt, hur pedagogikforskningen har ändrat inriktning genom de senaste 4 årtionden Från att ha varit kvantitativ och inriktat sig i stora drag på att skilja ut bildbara från obildbara före 70-talet till att ta forskningen på individnivå och väga in psykologin och didaktiken (läran om inlärning) från och med 70-talet... och följer man sen forskningen så ser man tydligt 70-talets vänsterrörelse, 80-talet med sina finansvalpar och 90-talets finanskris i vilka rön som pedagogiken stött sina teorier på. Intressant. (Hm detta är ju faktiskt vad vår första uppgift går ut på, kanske ska kopiera in mitt blogginlägg i skolans forum)


Sen var det ju det där med städning, jag har plockat, bäddat rent, dammsugit och torkat golv - det får duga för idag. Jag är ju faktikst heltidsstuderande och ska ju studera på dagarna inte städa. Amistead Maupins böcker är väldigt bra att studera, särskilt om man vill studera det dekadenta hippielivet och dess följder i San Fransisco i romanform...undra vilken högskola som har den kursen?


Maken och dottern kom hem efter en bra skol/arbetsdag. Dottern har lekt, ätit och åter lekt. Förstår att hon börjar fundera när de ska ha läxor. Här har hon väntat på skolstarten och så leker de bara. Enligt henne så lär de sig ingenting.


Fredag i morgon, ska påbörja mitt debatterande på forumet för pedagogiken - ska bli kul, sen blir det att hämta dottern på skolan, veckohandling och lugn fredagkväll.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards