Alla inlägg den 10 september 2009

Av Lena - 10 september 2009 18:51

Skulle ha tränat lydnad men maken fick uppdrag att agera taxi i kväll så jag uteslöt det. Sen så har Tyra ett litet gulligt sår på tungan från gårdagens bravader och jag tänkte att det skulle få läka några dagar så att det inte ställer till med något i sökskogen, så kamplekar får vänta.


Jo just det söket, det är ju egentligen inte min uppgift men jag kan inte låta bli att fundera över upplägg, planeringar och avancering. Vi har har ju än så länge kört med lösrullar och den fasta rullen hänger på sin plats i hundskåpet, och jag är så sugen på att testa den fasta och se hur det fungerar men tror att vi ska ligga lite lågt med det, det är ju inte bråttom och ju fortare man inför den desto större risk för blindmarkeringar. Sen har ju Tyra visat att hon behöver mer träning i att gå ut HELA rutan och inte försöka känna av vittringen på halva sträckan. Så vi lägger fokusen på det så kan vi lägga på den fasta rullen sen. Sen läste jag en bra sak, tror det var i Canis, att "de som kan" ofta kör med den fasta rullen på men lär hunden att det lika väl kan finnas en lös rulle hos figgen och man MÅSTE kolla det först, just för att slippa risken för blindmarkeringar. Dvs hunden springer till figgen, finns det en rulle där tar hunden den och finns det inte tar den rullen i halsbandet. Tror på den idén och det blir nog sådan träning den dagen tyra väl fått på sig den fasta. Usch vad långt det blev om en liten plastrulle Tungan ute. Men ni får stå ut, det finns säkert någon som kan tycka att det är lite intressant.


Men på lördag blir det i alla fall lösa rullar för hela slanten och en massa klättrande i berg både för husse och Tyra. Jag ska glassa på stigenCool som vanligt för snälla K har "hyrt in" figgar - mycket bra idé K Skrattande

Av Lena - 10 september 2009 06:39

Vi tar det kronologiskt.

Tänkte att Tyra skulle få en ny chans så jag laddade med godis, leksak (dock inte bollen) och konerna till rutan. Nu var hon betydligt mer samlad och med på noterna. Hon fullföljde momenten innan hon förväntade sig en belöning - duktig tjej.Glad Men efter bara en mycket liten stund då det enligt mig återstod en massa träningstid ser jag hur hon blöder i munnen. Inget ovanligt i sig då hon är galen då hon kampar men jag ser också att mina byxor är helt nedblodade och jag upptäcker att hon har bitit sig rejält i tungan.Gråter Ja det var bara att bryta, gå in och få henne lugn så blodet slutade rinna. Ja ja vi ska träna ikväll igen, undra vad som händer då?


Sen var det dags för paltkokning och denna gång blev det en rejäl laddning. Makarna N, utan mopsar denna gång till dotterns stora  men snabbt övergående besvikelse, dök upp. Och i går hände det!!! Japp prick på klockslaget Skrattande. Palten blev god och uppskattad, en massa prat...facebook, hundar, sökträningsmetoder, och innan de begav sig av hemåt åkte kalendern fram för hundbytesplanering...ja Leif, vi fortsätter med våra hundbyten - vill du vara med? Och till sist en liten utmaning, ja liten för mig men kanske inte för den utmanade, ja vi får se om jag får skruva ner lampan ikväll.


Nu är det en ny dag, idag är det stora uppsägardagen, då alla inblandade ska få ett samtal inför flytten dvs elbolaget, telefonbolaget, internetleverantörerna osv osv osv.... Och så ska väl debatterna på pedagogforumet få fortsätta... har en idé om hur det kan bli lite fart på dem, hittills har de varit lite tama och försiktiga.


Har ni orkat läsa så här långt ja då är ni värda en riktigt skön dag!

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards