Alla inlägg den 9 september 2009

Av Lena - 9 september 2009 10:51

Min söta rara gulliga galna hund

Världens snyggaste Tyra  


Vi har varit ute och tränat och jag kan lite kort berätta att som hundägare/förare har man ett ansvar, ett ansvar att träna regelbundet, leka med sin hund, mysa med sin hund, ge sin hund den motion som krävs, låta hunden få utlopp för sin energi...annars:


har du en hund som bara vill ha bollen...


Så nu ska jag sätta igång att göra vad som krävs men först ska jag gömma bollen!

Av Lena - 9 september 2009 07:04

Så här när regnet hänger i luften och höststormarna härjar fritt är det ganska trevligt att blicka tillbaka och återigen få uppleva sommaren om inte annat så i alla fall på bild. Så här kommer en liten tillbakablick på årets kräftsfiske.


En fredag per år är det kräftfiske i Alterälven, tack vare Janne så har vi möjlighet att fiska och efter att ha missat vilken dag det är i ett par år nu så såg vi till att ha full koll i år. Det var också första gången som dottern var med sedan hon var ett år så det var väldigt spännande. Farmor hade sina vana trogen laddat med hamburgare och Runes grill skulle invigas så det var en händelserik dag på många sätt.


alterälven  

Alterälven - där alla kräftor bor.


Maken och E med hjälp av dottern skötte fiskandet, själv ägnade jag eftermiddagen åt att sitta ute i solen och plugga, inte fel det heller. Grillen fungerade bra, hamburgarna var goda och sällskapet trevligt. Men fisket då?


Ja efter ett par timmar såg det ut så här:

kräftor1  


När de hade fått upp ca 4 kg, och då återstod det ändå 4 timmar av fisketiden kände vi oss nöjda och åkte hem för kräftkokning. Och dessa flodkräftor som är svarta när de lever blir ju härligt röda när de kokas.


kokta kräftor  


Jag som inte tål kräftor fick sitta på balkogen under kokningen och tills det var utvädrat. Men dottern passade på att provsmaka, men med en viss försiktighet.


mirja smakar  

"Kan man äta det här?"


mirja smakar 2  

"hm"


Två dagar senare blev det kräftkalas tillsammans med familjen N. De som åt sa att det var gott, jag åt sushi och det var minst lika bra. Ser fram emot nästa års fiske för även om man inte äter dem så är det en trevlig dag som resulterar i en trevlig fest. Tack Janne och Yvonne för att ni gör det här möjligt för oss.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards