Alla inlägg den 26 september 2009

Av Lena - 26 september 2009 17:23

Hade spårkurs idag, andra tillfället, det första ute i skogen. Alla hundar spårade hur bra som helst. förarna var duktiga och lät hundarna göra jobbet och jag hade inte så mycket mer att göra än svara på frågor och hänvisa spårmarker. Samtidigt tränade sökgruppen några hundra meter därifrån. Så jag har ingen som helst aning hur det gick förutom att Tyra genat i rutan. Fröknarna mops var också med i skogen och när spårfolket gett sig i väg och vi väntade på att söket skulle bli klart tog vi en liten runda i skogen - mycket uppskattat av mopsdamerna.


Sen fick de följa och handla, såg till att maten stod stilla i sina påsar på väg hem, hjälpte till att packa upp och följde med och hämtade dottern hos en kompis. När vi kom hem igen fick de sin belöning: SCHMOPS-race på ängen. Så nu är det två trötta mopstjejer och en trött Tyra som sover gott, två snarkar - gissa vilka Skrattande


Hälsning från Siri och Tuva till matte och husse långt borta i Umeå:

Vi har det bra, får springa och busa både i djupa urskogar och på vidsträckta hedar (ur mopssynvinkel då), Tyra är snäll med oss och vi får pussa på henne hur mycket som helst. Jag (Tuva) får nästan ingen mat medan Siri får visst äta hur mycket som helst... trodde det här var semester och att man får unna sig saker då.


Blöta mopspussar från Siri och Tuva 

Av Lena - 26 september 2009 07:00

dagen flöt på rätt bra trots feber, frossa och hosta. Mötet gick precis så bra som det kunde och nu hoppas jag på det bästa. Lunch på makens jobb, trevligt samtal om personliga assistenter och att förverkliga sig själv till det. Bra att makens kollegor är så trevliga och man känner sig alltid välkommen när man kommer dit. Det är tur det för när man bor som vi med begränsade kommunikationer är det bra att man kan sitta i fikarummet och vänta i bland utan att någon stör sig på det - tack för det alla.


En halvtimme på dotterns skola, kul att få vara en "fluga på väggen" och bara lyssna på dem. Vissa saker kan man ju faktiskt fundera på varför de gör som de gör, småsaker kanske det mesta är helt enkelt kanon. Sen kanske det inte är så lätt att vara överpedagogisk med 18 barn och en lärare... var tog "två pedagoger i barngruppen" vägen?


Så var det dags för russinutställning, och inte bara det utan det var även "forskarfredag" på kulturens hus där dottern programmerade en legobil, körde vätgasbil, solcellsbil och byggde ett vindkraftverk. Jättekul och ännu mer kul blir det till veckan då de ska till Teknikens Hus med klassen. Sen hann vi även med att läsa några böcker på biblioteket. En eftermiddag som dottern älskade och ni den kostade ingenting!!! Tack för det Luleå Kommun och Luleå Tekniska Universitet!!!


Fredagsmiddag på ja den där amerikanska hamburgerrestaurangen gissa vem som var lyckligast över det Skrattande


Iväg till Mopsön. bara två mopsar och de tog vi med oss hem, efter vi fått oss lite fika. Sorry H att vi inte var mer sällskapliga men trötta 6 åringar är inte att leka med.


Sen var det dags för Tuva att komma till rätta hemma hos oss och om nu Siri är lägst stående hemma så har hon betydligt högre status här och det visade hon bestämt för Tuva. Det var Siri och Tyra mot världen (läs: Tuva). Men då jag inte accepterar någon mobbing fick de faktiskt ta med Tuva i leken. Klockan 23 var det läggdags och det var två trötta mopstjejer som somnade gott och sov till klockan 6 idag.


Redan idag har vi hunnit med mops/schäfer-race på ängen, frukost, lek och bus och just nu i skrivande stund har Tyra två mopstjejer som försöker ligga mopshög med henne - hon är otroligt tålmodig.


Sen bär det av ut i skogen.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards