Alla inlägg under oktober 2009

Av Lena - 21 oktober 2009 07:01

men tänkte ta ut honom på en träningsrunda idag, om det blir lydnad eller något annat vet jag inte. Undr hur fort det tar att lära en Gecko att gå rakt in i rutan?


Nu närmar det sig flytt, hur i hela friden ska vi hinna allt, måste lägga in om mer timmar per dygn. I morgon ska jag sitta på skolan hela dagen och försöka jobba bort allt inför nästa vecka. Måste sitta i kväll/natt också. Tack o lov har jag lite väntetid på bussen ikväll, på pressbyrån har mycket plugg utförts sista tiden.


Tyra suckar, hennes arbete i går bestod av att övervaka rensningen i förråd och garage och jag lovar ingen fick ta våra sopor...tyvärr. Själv funderade jag på att lämna garageporten vidöppen kanske kanske någon ville ha den goda smaken att stjäla skräpet. Men bara vi får lägga allt det här bakom oss då tar jag upp färden mot SLCH igen.


Men annars så ska dagen ägnas åt mys och bus med lilla Alva och att få mamma med bussen.

Och det lär ju ta lite tid.

Av Lena - 20 oktober 2009 19:40

och nu är vi helt färdiga.

Jag och mamma gick ut i garaget klockan 8:30 i morse laddade med sopsäckar, penna, ettiketter och snören. Klockan ett gick vi in igen och då var allt rensat och sorterat och Anna-Carin har lite rätt, behövs inte många flyttkartonger om jag fortsätter i samma anda. Nu fattas bara turerna till tippen och det lär bli några stycken.


Just nu läser mamma för dottern, hon passar på när hon har mormor här. Då får man prata läääänge om varje sida i boken och dottern väljer självklart böcker med innehållsrika bilder så samtalen blir extra långa. Måste erkänna att min förståelse för storasysters stränga ord då jag skulle läsa för syskonbarnen då de fortfarande uppskattade att moster läste ökat: "läs bara det som står i boken", tack o lov ska maken läsa i morgon så då får han se till att ordningen återställs.


Kursstart i morgon, valpkurs igen. Men vi börjar med teori inomhus och det ser jag fram emot. Lättare att få deltagarna intresserade och delaktiga i teorin om de slipper frysa samtidigt.


Sen till något mycket intressant, en kompis till mig får ständigt sitt bloggande och sin hemsida ifrågasatt. och detta gällande bagateller. Hur lite har människor att göra egentligen? Men vi får väl vara tacksamma att det finns ordpoliser och andra som villigt håller reda på andras förehavanden ifall vi hade glömt eller gjort fel.

Så ni som bloggar kom ihåg:

Undvik ordlekar och kalla varje sak, hund eller person vid dess rätta namn. En fågelhund får absolut inte förväxlas med en brukshund, jag tror vi får rapportera detta till SBK så de stänger ute alla raser utom de ursprungliga sbk-raserna, jipppeyyy ingen konkurrens av Border Collie på tävlingarna längre då.

Har ni ett kennelnamn, se då till att ha valpar, ca 6 kullar per år verkar vara tillfredsställande, allt annat är falsk marknadsföring.

Glöm inte att skriva om alla i familjen, även hundar kan känna sig mobbade... jo just det ifall jag glömt skriva det så har vi en ödla som heter Zigge, ska i fortsättningen rapportera om alla hans förehavanden så att han inte känner sig åsidosatt.


Hoppas dessa ordningsmän och ordpoliser rapporterar övertramp på denna blogg omedelbart så alla fel kan rättas till.



Av Lena - 19 oktober 2009 06:41

Ja hastigheten har varit hög och vi har ångat på utan någon särskild eftertanke, soffa köpts, soffor sålts, städa här, plocka där, unge hit unge dit osv osv. Och just denna helg som skulle ha behövts till just eftertanke, glada tankar, framtidstankar. men de kommer jag lovar och mailet!!!


Sen var det väl inte bättre än att den infektion jag dragit på mig fortfarande håller mig trött och ganska slutkörd så mellan ilen däckar jag. fast jag får en hel del gjort däremellan. idag har jag dock dragit ner på de planerade aktiviteterna så att jag får lite chans till vila i alla fall.


Idag ska mamma mötas vid bussen och sen ska vi efter ett besök hos min moster bege oss till dotterns skola där de har äldre generationsvecka. Farmödrar, mormödrar osv är inbjudna att hälsa på och berätta för barnen om deras barndom eller för den delen vuxenliv. Vi ska ha med oss två tavlor som pappa (min alltså) och visa så får dottern berätta om sin morfar.


Sen i morgon är det stora rensardagen, vi kommer att ha garageloppis, lägger ut "annonsen" här sen. Det som inte är borta efter en knapp vecka får en secondhand i stan hämta. Finns mycket lampor, leksaker, lite möbler, skidor, mattor mm mm mm. Hör av er om ni vill komma och kika och bjuda. tyramyra@telia.com


Nä nu är det dags att starta dagen! Måste få undan den rena tvätten så att mamma har någonstans att sova.

Av Lena - 18 oktober 2009 07:32

Först och främst vill jag be om ursäkt för mina dåliga element-kunskaper. Jag gjorde ett försök att få bort en ful prisskylt på bilden och kopiera in tyget på soffan i stället. Men ni får i alla fall en bild av hur soffan ser ut.


Det blev gamla arbetsplatsen som blev en soffa fattigare och några kronor rikare. Jag stod på den ena möbelaffären och ringde till den andra och bokade soffan. Men vad ska man göra när det är två likadana soffor till samma pris men den ena har betydligt sämre tyg.


Så här ser den ut och den hämtas i samma veva som flyttlasset går:

  


Mitt furu rumsbord som egentligen är ett ombyggt skrivbord ska bli vitt och så ska två röda sittpuffar inhandlas.

  

 Sen så är vi ganska nöjda, vi har en bok/tvhylla i ek och databordet är ockå i ek. Så valet är ganska fritt när det gäller tapeter, gardiner, matta osv. Men auberginfärgen på kuddarna på bilden tilltalar mig... men samtidigt om man har det ljust blir det en ganska lugn känsla och det är den vi eftersträvar. Vi har det ganska rörigt omkring oss i övrigt så jag vill ha ett hem där man går ner i varv. Lite inne på grönt också. Får väl se, åker till IKEA nästa söndag för att inhandla möblerna till dotterns rum och där brukar man få en hel del inspiration.


I övrigt tog vi en skön skogstur och laddade lite batterier, körde lite korta rapportsträckor och jag tror att husse får dela med sig lite av bruksträningstiden, för hon går så bra och det är så kul. Sen lite lydnad på det men resultatet på den ska vi inte ens diskutera... Måste nog träna lite oftare.


Middag hos mopsarna med husse och matte, supergott och jätteotrevligt Skrattande, nja men det är så skönt med människor där man kan vara som man känner sig så jag och värdinnan satt till slut i varsin soffa/fåtölj och var inte trevliga. Lika nöjda båda två.


Tidig morgon idag, vad är det med barnet och hunden i den här familjen??? Fattar de inte det ljuvliga med en sovmorgon. Ja hunden kanske för efter kissrunda och frukost snarkar hon gott i sin soffa, helt ovetandes om att den ska bort... stackars Tyra. Men hon har sin sköna biabädd med en beenbag i som kommer att placeras på hedersplatsen i lägenheten så jag tror inte hon sörjer. För det är ju inte närheten hon vill ha, hon föredrar ju att ha soffan för sig själv, utan bara att få ligga skönt.

Av Lena - 16 oktober 2009 09:14

var väl ungefär doktorns diagnos så nu väntar en helg med lite medicin så får vi se om hostan försvinner när hostan försvinner.


Så denna helg ska bli lugn och mysig. Inga ansträngningar och jag ska till min familjs stora glädje (antar jag) vara så tyst som möjligt. Kanske ett antal timmars gastande i kyla har gjort sitt också. Nu ska jag inte ut med mina kurser förrän om två veckor, så det ska nog bli riktigt bra det här.


I morgon ska vi nog mysa runt på möbelaffärer och provsitta, ligga och titta på soffor. Ett visst finskt företag som säljer soffor är bara skit!!! Påstår sig ha sänkt en soffa från 14 000kr till 5000 kr och när vi ser soffan så inser jag att den är inte ens värd 5000 kr. Ja jag kan möbeltyger!!! Javisst hade de andra alternativ inom vår budget, men glöm det, var ärlig så är jag er kund. Så nu blir det att återvända till gamla arbetsplatsen och dess konkurrenser i samma kvalitetsklass. Vi vill gärna ha denna soffa åtminstone 10 år så...


Sen blir det en lugn kväll med goda vänner och deras mopsar. Ser jag verkligen fram emot. Tyvärr får väl partajandet läggas på is till en annan gång då medicinen sätter stopp för sådana utsvävningar men jag är fullkomligt övertygad att jag överlever det.


Söndag då? INGENTING inbokat och så ska det förbli.


På måndag kommer mamma/mormor - du är efterlängtad!!!

Av Lena - 14 oktober 2009 08:57

Rensar dotterns rum och det är jättejobbigt, inte för att det är fysiskt tungt men det får mig att inse att min lilla lilla flicka börjar bli stor. Hittar leksaker som jag inser att hon inte har lekt med på jättelänge helt enkelt för att hon vuxit ifrån dem.


Tänk min lilla vackra tjej

  

Här med katten Plåster hos farmor.


Har blivit så här stor,

  

Bild från Western Farm i somras.


Nä det är väl bara att fälla en tår av blandad lycka och sorg och fortsätta med arbetet.

Av Lena - 14 oktober 2009 07:46

göra en hel del, först och främst ska jag ta i tu med detta:

  


Sen ska jag fördjupa mig i denna:

Ungdomsgrupper i teori och praktik

 

För att sedan kursa med ett gäng sådana här (om man bortser från att de är mopsar alltså):

 

mopsrace  

 

Stackars Tyra, när ska jag hinna med henne?

 

  

 

Av Lena - 13 oktober 2009 15:53

För jag råkar ständigt på olika påståenden och uttalanden om hur fågelhundar tränas och ska tränas och ofta blir jag stum av häpnad. Ibland har jag svar på tal men ofta börjar jag fundera på vad som ligger bakom dessa påståenden. Vanligt påstående i hundsammanhang är att brukshundfolket (läs schäferägare) är grymma mot sina hundar och spöar in lydnaden. javisst det finns tyvärr några såna men de gör det lite i skymundan och vill inte riktigt visa vad de håller på med för innerst inne vet de ju att det är kanske inte helt rätt.


Men i fågelhundsvärlden där är det lite tvärtom fast ändå inte... hur jag menar? Här kommer några exempel:

En välkänd hundtränare tillika jägare och hundägare av en viss fågelhundras, anlitad i hela landet (tur jag inte kommer ihåg vad han heter så det är ingen idé ni frågar), berättar stolt på sina kurser att det bara är han som får bestämma över sina hundar, när frun ska ta ut dem måste de ha stackel (tagghalsband, med taggarna inåt, vilket är förbjudet i Sverige).


Klassikern, apporterande fågelhundar får inte kampa för de blir hårda i munnen, VA???? Jaha bäst att inte kampa med brukshundar heller då för de får ju inte bita hårt i apportbocken.


Igår kom ännu en, men här tänkte de på hunden, eller??? Man ska inte lära fågelhunden "ligg", för det är så dominant och tvingande. Då undrar jag i mitt stilla sinne hur i hela friden lär de in momentet ligg om det är dominant och tvingande? Jag fick låna en jättefin glad men lite försiktig tik i går på kursen, av fågelhundsras, och visa hur jag lär in ligg - och enligt husse var hon inte det minsta dominerad eller förstörd när jag lämnade tillbaka henne.


Nä jag ska gå på fågelhundkurs, då kanske jag kan få ett och annat förklarat för helt ärligt, jag förstår inte vad de gör, hur de gör och framförallt VARFÖR de gör som de gör.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards