Alla inlägg under oktober 2009

Av Lena - 4 oktober 2009 15:54

Då kanske vi är friska, då kanske vi har fått sova, då är det inga examinationer, då ska väl att klaffa i ALLA skolor, då har inte maken så mycket, då har jag nog lugnat mig, då kommer ju stockholmskusinerna, då ska vi till världens bästa grannbybor och då är det ännu närmare flytten. Lite spyless på en hel del just nu.


Idag var det prioritet FAMILJ på schemat, allt annat avbokades, bilen stoppades full av ungar och hundar och vi begav oss till farmor. Skön promenad i skogen, liten dikt i en stuga och undersökning av en gammal bil som har använtas som värmekoja till skogshuggare och nu bara finns där som ett vrak. Förutom det krossade glaset så missprydde den faktiskt inte sin plats alls.


Det har utövats bergsklättring, balansövningar och rävlyejakt. Småtjejerna har bekantat sig med stora svarta Molly och hälsat på hästar och höns. Tuva pratade högljutt med dem alla och Siri som varit med förr och var lite mer hemtam tyckte "syrran" betedde sig löjligt.


Nu väntar jag på Pizza Frittata, dottern är i badet och snart ska en dust med hårtvätt kämpas igenom men sen är det skön söndagkväll. Hoppas ni som läser detta också får det.

Av Lena - 3 oktober 2009 17:47

på andras bloggar så istället för att läsa får jag väl skriva själv.

Bästaste mopsmattevännen har åkt söderut för att titta på sjöutsikt medan hundarna drar åt vänster (helt rätt) så där uppdateras det ju inte särskilt mycket. För att kunna genomföra denna resa har de lämnat av två mopsar här hos oss. och jag i mitt stilla sinna hade ju hoppats att Tyra skulle smitta av sig sina "lydigschäfer"-egenskaper och jag skulle ha tre väluppfostrade vältränade hundar här hemma. Ha ha ha ha det är tvärt om, de små ligisterna har fullkomligt lockat över min fina väldresserade hund som har fått flera hundra timmar lydnadsträning (ja eller hur det nu var) till sin sida så nu har hon konverterat till mopsstadiet.


Hon krafsar med frambenen på mig då hon vill ha uppmärksamhet, hon hoppar och studsar när vi ska gå ut och hon skäller åt allt, dock ej extra mopsarna vi fick med oss...ja de i ugnen. Men var lugn, ni får med dem hem igen.


Spårkurs idag, med uppletande. Som vanligt var mina elever hundar som ägare duktiga och förberedda. Dock kunde det konstateras att taxar är inte riktigt inne på det där med uppletande om det ska ske på en äng med sorkbon. Löptikar kan vara störande men inte så farligt och Tyra fixade uppletandet galant förutom en viss besatthet av en rosa gris.


Nä nu blir det troligen årets sista grillat och ett glsa rött, Maken får bara ett halvt...

Av Lena - 1 oktober 2009 20:37

Ja, efter att knappt stuckit ut näsan genom dörren på hela veckan så var det nu dags. Tänkte köra ett uppletande men med en hund som nu fällt största delen av underullen, och en sval kväll så blev det mer än ett.


Tyra var så extremt övertänd så hon inte hade en hjärncell under kontroll, första skicket gick jättebra, hon sökte snyggt, fin fart samtidigt som näsan jobbade bra men avlämnandet blev en katastrof - snällt sagt. Lite stramare regler för den galna madamen. Två nya skick och nu ännu bättre, ytterligare två - kanon, återigen två lika bra. Ja då slutar man... då det går absolut som bäst.


La ut två föremål åt gången alltså, jobbade på raka skick, där jag stod - där kunde hon hitta föremålet om hon sprang rakt ut. La dem på rad mot mig, la dem i var sitt hörn, osv osv. Tillslut ramlade femöringen ner och jag fick riktigt fina skick. Hoppas maken får nytta av detta i söket. Ska köra på lördag igen då jag har spårkurs. Då ska vi under den tiden spåren ligger även testa uppletande och då ska jag utnyttja tillfället att få en ruta vallad och föremål utlagda av någon annan än mig.


Nu sover Tyra gott, i morgon kväll kommer mopsfröknarna igen för ytterligare en schäferkollohelg. Vi önskar Snygg-Einar och Högvälborna Beata lycka till i Sundsvall i helgen. Hoppas de får något gott på resan i alla fall, för de lär ju bli sura då de hör om alla scmops-race de går miste om. Och jag tvekar inte det minsta att Siri och Tuva kommer att berätta allt.

Av Lena - 1 oktober 2009 13:55

lite idag också. Men vill helst sova. Blir inte så mycket av den varan och det känns som om det krävs för att jag ska bli frisk. Ja ja hinner väl det någon annan gång. Det jobbiga är att det blir inget gjort, varken vila eller något nyttigt.


Däremot är det skönt att veta att det finns de som fattar när de måste be om hjälp, att gå på i sina egna invanda spår när det drabbar andra är inte bra.


I morgon är första delen av fyra i pedagogikkursen avklarad och jag känner mig ganska nöjd med min insats. Har beställt en bok inför nästa moment, vilken kommer vara till salu till jul. 250 kr för en bok jag kommer läsa igenom och sedan aldrig mer använda... ja ja vad gör man inte för några högskolepoäng.


Nä nu är det dags för mjölk och bullar, sen hoppas jag på en stunds vila till det är dags att laga mat. Sen kanske dottern kan sova i sin säng hela natten.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards