Alla inlägg under september 2009

Av Lena - 27 september 2009 08:06

Ingen aning men finns de så vakar de över oss just nu. Ok jag kanske fick en förkylning i stället för andra problem men det tar jag så gärna. tack så mycket alla berörda... nu är det bara en instans kvar men det känns som om det ska lösa sig.


Så trots ihärdig förkylning, en krasslig dotter som med all sannolikhet kommer vara hemma från skolan i morgon så känns det som om jag har alla krafter i världen. Bra inför utrensning av skräp och förestånde flytt - nu kommer det att gå som en dans.


Nu ska jag smyga in till maken, väcka honom med de goda nyheterna.... så kan han nog åka till Elgiganten i veckan så jag slipper ha en skäggig karl Kyss Jag brukar inte riktigt överösa honom med kärleksbetygelser på nätet men just idag vill jag att hela världen ska veta vad de har gått miste om, Han är min han är bäst och jag älskar honom. Som jag sa till en person, nä allt vi gått igenom har inte påverkat vårt förhållande (i alla fall inte negativt), konstigt för det är ju det vanliga... men jag skulle ljuga om jag påstod det.


Nä nu ska mamma få veta det på msn.....

Av Lena - 26 september 2009 17:23

Hade spårkurs idag, andra tillfället, det första ute i skogen. Alla hundar spårade hur bra som helst. förarna var duktiga och lät hundarna göra jobbet och jag hade inte så mycket mer att göra än svara på frågor och hänvisa spårmarker. Samtidigt tränade sökgruppen några hundra meter därifrån. Så jag har ingen som helst aning hur det gick förutom att Tyra genat i rutan. Fröknarna mops var också med i skogen och när spårfolket gett sig i väg och vi väntade på att söket skulle bli klart tog vi en liten runda i skogen - mycket uppskattat av mopsdamerna.


Sen fick de följa och handla, såg till att maten stod stilla i sina påsar på väg hem, hjälpte till att packa upp och följde med och hämtade dottern hos en kompis. När vi kom hem igen fick de sin belöning: SCHMOPS-race på ängen. Så nu är det två trötta mopstjejer och en trött Tyra som sover gott, två snarkar - gissa vilka Skrattande


Hälsning från Siri och Tuva till matte och husse långt borta i Umeå:

Vi har det bra, får springa och busa både i djupa urskogar och på vidsträckta hedar (ur mopssynvinkel då), Tyra är snäll med oss och vi får pussa på henne hur mycket som helst. Jag (Tuva) får nästan ingen mat medan Siri får visst äta hur mycket som helst... trodde det här var semester och att man får unna sig saker då.


Blöta mopspussar från Siri och Tuva 

Av Lena - 26 september 2009 07:00

dagen flöt på rätt bra trots feber, frossa och hosta. Mötet gick precis så bra som det kunde och nu hoppas jag på det bästa. Lunch på makens jobb, trevligt samtal om personliga assistenter och att förverkliga sig själv till det. Bra att makens kollegor är så trevliga och man känner sig alltid välkommen när man kommer dit. Det är tur det för när man bor som vi med begränsade kommunikationer är det bra att man kan sitta i fikarummet och vänta i bland utan att någon stör sig på det - tack för det alla.


En halvtimme på dotterns skola, kul att få vara en "fluga på väggen" och bara lyssna på dem. Vissa saker kan man ju faktiskt fundera på varför de gör som de gör, småsaker kanske det mesta är helt enkelt kanon. Sen kanske det inte är så lätt att vara överpedagogisk med 18 barn och en lärare... var tog "två pedagoger i barngruppen" vägen?


Så var det dags för russinutställning, och inte bara det utan det var även "forskarfredag" på kulturens hus där dottern programmerade en legobil, körde vätgasbil, solcellsbil och byggde ett vindkraftverk. Jättekul och ännu mer kul blir det till veckan då de ska till Teknikens Hus med klassen. Sen hann vi även med att läsa några böcker på biblioteket. En eftermiddag som dottern älskade och ni den kostade ingenting!!! Tack för det Luleå Kommun och Luleå Tekniska Universitet!!!


Fredagsmiddag på ja den där amerikanska hamburgerrestaurangen gissa vem som var lyckligast över det Skrattande


Iväg till Mopsön. bara två mopsar och de tog vi med oss hem, efter vi fått oss lite fika. Sorry H att vi inte var mer sällskapliga men trötta 6 åringar är inte att leka med.


Sen var det dags för Tuva att komma till rätta hemma hos oss och om nu Siri är lägst stående hemma så har hon betydligt högre status här och det visade hon bestämt för Tuva. Det var Siri och Tyra mot världen (läs: Tuva). Men då jag inte accepterar någon mobbing fick de faktiskt ta med Tuva i leken. Klockan 23 var det läggdags och det var två trötta mopstjejer som somnade gott och sov till klockan 6 idag.


Redan idag har vi hunnit med mops/schäfer-race på ängen, frukost, lek och bus och just nu i skrivande stund har Tyra två mopstjejer som försöker ligga mopshög med henne - hon är otroligt tålmodig.


Sen bär det av ut i skogen.

Av Lena - 25 september 2009 07:55

Mr Horton: "gå och lägg dig du är sjuk, stig inte upp på en vecka så ska det ordna sig." För i går kväll bröt den ut, förkylningen från h-vetet. Har legat vaken hela natten och ömsom skakat av frossa ömsom badat i svett, härligt? (här tänkte jag skriva ordet NICE, men då jag tydligen pratar som en tant, enligt en äldre bror så får jag väl skriva som en också) Nä inte det minsta.


Men vem har tid att vara sjuk, ett möte på skolan klockan 10 som inte kan vänta till en annan dag, så det var bara att hoppa in i duschen, bälga i sig några liter the och en halv burk alvedon och se glad ut.


Sen ska dottern hämtas från skolan, så långt det är möjligt ska hon i alla fall ha en kort dag i veckan och fredag är en lämplig dag tycker jag. Blir lite mys - biblioteket kanske, hon vill gärna se Johan Hagelbäcks russinutställning i konsthallen på kulturens hus här i stan igen - gå och se den den är rolig och läcker. Dotterns favorit är "Russkildefestivalen" där hon dansar med alla russin till härliga reagge-toner.


På tal om musik, i går fick vi en god nyhet. jag tänker inte avslöja vad men E är glad. Nyfikna? Ring och fråga då!


Sen hämtning av fröknarna Mops, i helgen ska vi prova på hur det är att ha tre hundar, hålla spårkurs och träna sök - SAMTIDIGT. Sen hoppas jag vi hinner lite röjning också.


Så vem har tid att vara sjuk?

Av Lena - 24 september 2009 14:30

Det var längesedan sist så först blev jag lite rädd, vänstra sidan av ansiktet ville inte riktigt hänga med och ögat började rinna, sen kom jag på det - lite tabletter, vila och sen lättade det. Nu har han gått och jag hoppas det dröjer lika länge till nästa besök.


Före det "celebra" besöket var jag ute och kardade ull, klippte får... nä jag borstade Tyra. Synd att fåglarna inte bygger bo, det blev material till en hel koloni och ändå är hunden välpälsad. Inte undra att värmen är jobbig för Tyra med den underullen.


Balkongen är tömd, flytten närmar sig och jag längtar allt mer. Måste bara ta oss och hämta tapetkataloger och mattprover. Vill ju gärna ha det gjort före advent... men man kanske tar det nästa år när julpyntet åker ner? Får se.


Tyra vill jobba, vad ska jag göra? Funderar på att gå ut och lägga ett spår, diska och förbereda lite för middan och sedan gå spåret. men våra spår slutar ju alltid så galet så jag vet inte... Men egentligen skam den som ger sig. Nästa vecka ska jag och j förhoppningsvis fara ut och lägga tidiga morgonspår men nu hör jag om björnar - usch.... Varför ska de vara på den här sidan E4:an??? Finns ju knappt någon skog på den här sidan, bara en liten remsa och sen kusten.


Borde kanske sluta fundera så mycket och handla istället.....

Av Lena - 24 september 2009 06:55

Andra kurstillfället på valpkursen igår. Först en varning, ha koll på vad era valpar sätter i sig, en av "mina" valpar ligger på djursjukhuset nu efter att ha fått tarmen öppnad. Hoppas den kryar på sig snart.


Sen till er som var där, tänk om alla var som NI. Jag undrar vad det beror på, blir hundägare allt mer ansvarsfulla eller har jag bara haft tur de två senaste kurserna? I går hade SAMTLIGA deltagare tränat med sina hundar och det syntes. Vi fick avancera lite fortare än tänkt och valparna hängde glatt med på det. Jag har kursdeltagare som verkligen tycker om sina hundar, tycker om att ha hund och vill göra det bästa av det. Det lektes, det skojades och det delades ut godis och alla 5 närvarande valpar gick fot på koppelträningen utan att veta vad de gjorde bara för att det var ju så kul att söka kontakt med matte. Då blir man varm i hjärtat som instruktör. Inte nog med det, jag tror det är första gången som deltagarna inte bara väntar på att jag ska ge dem informationen, vi kan ha riktiga diskussioner och de kommer med sina egna idéer och inlägg - jättekul.


Sen JÄTTEGRATTIS till Farmor och Janne!!! (ja och lite till Lars då) I förrgår seger med Moe Njord och i går seger med Fixsola. Härligt!!! Och ett extra grattis till Fixsolas skötare Josefin, för visst har även skötaren del i segern. (för er hundfolk, det är travhästar jag skriver om just nu).


Torsdag idag, sista handen på den individuella inlämningsuppgiften och sen lämnar jag in den. Förhoppningsvis får jag även lägga sista handen vid grupparbetet också om mina gruppkompisar har hunnit kolla på den. Lite städning inför helgen som är full med mopsar, spårkurs och hundträning. För i morgon kommer hon - vår "fosterhund"!

  

Av Lena - 23 september 2009 12:36

Den ena rejält gråhårig med ett håravfall så det börjar bli perukdags, den andra har viss färg kvar men visst är det ganska tunnt. Med sakta mak promenerar de runt  byn, den ena pratandes, den andra lyssnande... till en viss del, när man hör någon mala och mala blir det lätt att man stänger av en stund.. och så även för denna dam.


Det är bara de två ute, de går förbi några hästar. den ena damen , den med mindre grått i håret svär över hästskiten på vägarna, den andra tycker att det är helt ok men själva hästarna är lite småläskiga. Den första damen döljer sin hästrädsla...vill ju inte ge sin väninna vatten på kvarn.


I ett skogparti går den gråhåriga lite före, den andra får svårt att hänga med, "Kom hit, gå med mig" ropar hon. Väninnan vänder om, går några steg med sin kompis för att sedan öka takten igen.


Förbi några hus, de två damerna går bredvid varandra igen, de njuter av promenaden men den gråhåriga hade nog hellre gått i skogen, den andra hellre legat i soffan. Men detta gör dem gott, båda två och så får de ju umgås med varandra. Bara gå, småprata, mysa. och så känner man sig helt plötsligt så ung som man faktiskt är.


Låter det härligt, det var det också...


Hälsningar från Lena och Tyra

Av Lena - 22 september 2009 07:12

Maken åker till Kiruna fram och tillbaka för att titta på ett fönster - effektivt, knappast!

Jag och dottern tar bussen till skolan och sen ska jag grupparbeta till hennes skoldag är slut och sen bussen hem igen. Snart är det färdigt med detta bussåkande (och jag vill inte ha några körkortskommentarer Glad).


Spårkurs i går och en taxtjej som imponerade stort, trots att hennes allra första personspår blev överkört av en bil, översprunget av bilägarens fru samt en joggare. Spåret gick över gräs, asfalt och sen gräs igen. Lilla fröken gick stadigt med nosen i spårkärnan och funderade inte ens över något annat än varför hennes matte hade gått där - de du Tyra!!!


Sen har jag väl egentligen inte så mycket mer att berätta. Så nu ska jag packa i hop datorn... vem vet kanske kommer mer i kväll.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards