Alla inlägg under september 2009

Av Lena - 21 september 2009 12:57

är det så??? Eller oviljan??? Vete tusan men hur som helst, jag har gjort bort massa jobbiga måsten, ätit lunch och sitter nu med en pulver (blääää)-cappucino, men orkar man inte öppna en påse bönor och leta reda på tejpen att tejpa i hop påsen med sen så får man skylla sig själv. En bulle har jag precis stoppat i mig men det gör inget för jag har vallat ruta och gjort uppletande med Tyra så jag är värd en bulle.

Jo uppletande ja, lite orolig för min gull-hund, hon verkar inte ha den normala orken. Men hon fäller som en galning så det kan ju bero på det men jag får väl hålla koll. Det var ju samma igår på söket, tre figgar och sen låg hon ner på marken för att vila och visserligen var de flesta hundar trötta i går men Tyra brukar inte ta slut, och nu tre föremål i stark motvind (skickade inte ens ut henne efter den fjärde då det var dömt att misslyckas) och hon sover. Får väl se i morgon hur hon verkar.


Åter till rubriken. Nu har jag gjort allt jag kan göra och nu är det bara att vänta och försöka skapa lite god karma, därav kaffe och bulle. Har böcker av Ingrid Tapper och Eva Bodfeldt bredvid mig och ska jobba vidare på en inlämningsuppgift, fatta vilken tur man kan ha när man kan införliva dem i ens skolarbete.


Och förresten, alla tips angående bananflugeutrotning emottages tacksamt - bästa tipset belönas!!!


Bäst att sätta igång då!

Av Lena - 21 september 2009 06:47

Så jag kan starta en tvättmaskin, dammsuga och diska undan så dagen kan börja. Lite som ska hinnas med idag. Jag ska jobba lite mer på en inlämningsuppgift, försöka vara aktiv på pedagogikforumet och planera en kurs, och så var det ju det där telefonsamtalet - usch vad jag ogillar såna telefonsamtal.


Visst ja, adressändringen var det ju också.


Dottern och maken har åkt till jobb respektive skola, på dotterns skola har de "matte-festival" i veckan och det oroar dottern lite, hon kan ju inte så mycket matte. Men trots det så var hon ganska nöjd när hon åkte idag, idag är det måndag dvs utflykt med fritids och då leker de med kottar.. att det skulle vara matte det går inte dottern med på, matte är att skriva tal. Slog mig precis en sak, de gör utflykt på fritidstid, men de som inte går på fritids de missar ju alla den värdefulla lärdom som barnen får ute i skogen...hm... att fundera på. Ja jag är en jobbig förälder och det står jag för. Glad


Kursstart i kväll igen, denna gång är det en spårkurs som ska sättas i gång. Ska bli kul det med. Bara fyra deltagare så det kommer att kännas som ett rent nöje. Sen har jag en annan kurs på lut, den som är intresserad av "Avancerad lydnadskurs" är välkommen att höra av sig. Det blir lite mer än en vanlig allmänlydnad och lite mindre än en ren tävlingslydnad...lite mitt emellan. Ett nytt upplägg  jag funderat på ett tag och jag hoppas det faller väl ut. För vad ska man göra när allmänlydnadskursen tagit slut.....


Nä nu är klockan 5 i 7 då kan man väl få tjuvstarta va?

Av Lena - 20 september 2009 15:14

Sökträning idag, 5 hundar som kör fullt ut och en som än är i övningsstadiet, det var vad vi hade att arbeta med idag. Och vad som höl i hundarnas koppel det ska vi inte ens benämna.


Jag fick den ärofyllda uppgiften att agera stigledare och tydligen har våra vänner en tuff arbetsvecka framför sig för det fanns vissa önskningar att jag skulle lägga upp övningarna så de blev fullständigt uttröttande för hundarna, även om en och annan förare fick sitt också. och jag lyckades med samtliga utom en. Japp vår stjärna Rocky!!! Lilla söta mellanpudeln spöade skiten ur brukshundarna (bildligt talat) åter igen och hade mycket kvar att ge efter avslutat sök. Hoppas på rapport om detta här: www.solidreds.se och han bekräftar gång på gång att jag är på rätt spår i mitt hundtänk. Tack Rocky för att du väckte mig ur brukshundsdvalan.


Tyra då? ja hon fick fyra figgar, en i varje hörn av en ruta 100 x 100 m. De tre första gick klockrent och jag viskade till maken att INTE TA ETT TOMSKICK, så att han verkligen fick lyckas efter ett par misslyckade träningar. Men även utan tomskick så fick hon inte riktigt sluta som det var tänkt och återigen ett förarfel (finns det något annat), Tyra behöver vatten då terrängen är så svår, två figgar och så vatten, men då gäller det ju att det finns vatten på stigen. Men till nästa gång ska en liten kåsa inhandlas och fästas på vattenbältet och så ska vi inte göra om samma misstag igen.


Sen hemma, tog jag itu med bördan som lagts på mig, gick snabbare än vad jag trodde och nu är det gjort. Nu ligger resten hos de högre makterna så i kväll riktas bönen mot CSN, den högsta makten i en fattig students liv.

Av Lena - 20 september 2009 07:54

Jag kommer i håg första gången. Jag var nog runt 7, 8 år, såg en film om en döv pojke som först inte skulle få använda teckenspråk för sin mamma, han skulle lära sig att prata. Men han lärde sig ändå och sen även mamman och "så levde de lyckliga i alla sina dagar".

Och jag grät, grät och grät - tårarna kunde inte hejdas - mamma skrattade och tröstade om vartannat.


Jag kommer ihåg en jul, jag var hos storasyster, vi hamnade framför filmen Lassie en tidig morgon. och där satt vi storgråtandes i varsin soffa, skickade en hushållspappersrulle mellan oss och avbröt bara gråten då och då för att skratta åt gråten. Systers sambo kom ner från ovanvåningen och frågade yrvaket och oroligt "vem som hade dött", kan säga att där blev det inte något tröstande. Glad


Gångerna är otaliga där vi, familjens kvinnor suttit ensamma eller tillsammans och tårarna sprutat, först åt det sorgliga och sen åt det lyckliga slutet. När jag väntade dottern då grät jag till och med åt amerikanska komediserier, vadå?? Hormoner!!! fast det har hållt i sig sen dess...


I går var det dags för dottern att ärva denna gråtmilda egenskap. Hon såg Black Beauty, en film hon säkert sett fem gånger tidigare, men i går gick handlingen upp för henne och tårarna sprutade genom hela filmen - men se färdigt skulle hon. När den var slut fick jag förklara det här med djur och filmer, att djuren är skådespelare precis som människor och sminkas för att se magra eller slagna ut. Så jag säger till henne att filmhästar har det jätte bra, de får hästgodis och morötter hela tiden. Då säger dottern snyftande "får de ingen riktig mat?"


Men kan man som mamma bli gladare än när man inser att ens dotter kan leva sig in i någons öde och misär till och med på film och känna sympati och empati för denne. Förhoppningsvis betyder det att denna medkänsla finns också för de djur och människor som finns runt henne och för de olyckor som drabbar människor runt om i världen.


Och så är det ganska skönt att gråta en stund!



Av Lena - 19 september 2009 15:59

Efter två dagar fullproppad med mediciner och plågande migrän så är man lagomt mör, helt besvärsfri då jag vaknade klockan 6 i morse, ja klockan 6 och då är väl det enda att glädjas åt att i gårkväll/natt var den första störningsfria på 7!!! dagar. Jippeyyyyyyy!!!!!

Hunden kräktes, trista meddelanden, saker har gått sönder både här och där, lite annat svammel och total banaflugeinvasion. Så varför i hela friden steg jag upp idag????

Kanske för att jag fick träffa storasyster en kort stund och storebror en ännu kortare och inte ens samtidigt, vi får ta tag i den saken en annan gång.

Kanske för att dottern har varit som en liten solstråle hela dagen trots sin labila mamma.


Nu ska jag laga maten färdigt, äta gott, städa undan -kolla bananflugefällorna och skratta gott och rått åt deras öde. Dottern ska se en film på den nyinköpta DVD:n, kanske har maken fixat TV åt E i hans rum. En film god nog att sova till - den har ju i alla fall fått bra recensioner, är hyrd. I morgon är det en ny dag, en tur till skogen, sen ska jag stänga in mig i ett rum och ta ett djupt andetag och sedan ta tag i de trista meddelanden... sen blir det ett långt samtal på måndag men ingen fara jag har tid från klockan 9 till 16, de ni CSN!!! Ni vet inte vad som kommer att drabba er Skrattande Här ville jag ha in en skadeglad smiley men det fanns inga så ni får väl använda er fantasi.


Och hundfolk, nej Tyra är inte bortglömd och jag måste säga att även om jag kanske försöker skämta bort det men jag blir faktiskt glad när någon ibland säger bra saker om min hund... de du, du som jag pratade i telefon med igår. Jag lyssnade, tog åt mig och blev glad, TACK!!! Och sen lite trist, ingen tävling i år.... vi hinner inte, men när var enda liten pryl är på plats - då ni då är det min och Tyras tur, och Husses och Tyras också - då kan det bli farligt.

Av Lena - 16 september 2009 16:08

Läste vidare i barnets århundrade, fortfarande intressant men gammelsvenska blir väldigt tröttsamt i längden så jag tog en paus. Lite middagsförberedelser och lydnadsträning. Ha ha ha idag var det varken min eller Tyras dag, hon ville för mycket och jag för lite så resultatet belv pannkaka. Matlagning, en paj med getost, potatis och örter. har aldrig gjort den förr så jag får väl meddela senare hur den smakade. Nu är det bortdiskat, bordet dukat och pajen i ugnen. allt för kursen ikväll är förberedd så det är bara att invänta familjen, äta och sen knata ner till bussen. Blir sen kväll ikväll.

Se IDOL för mig!

Av Lena - 16 september 2009 12:04

Morgontv, bloggkoll, NSD, the och macka. - CHECK!

1/4 av Barnets århundrade, längtar efter att få fortsätta - CHECK!

Viktiga mail, ett mail blev 4 men nu är det gjort - CHECK!

halv rapport om hundkursupplägg  - CHECK!

Lunch - palten är på spisen...


Återkommer....

Av Lena - 16 september 2009 07:35

I går var det fullt upp, men väldigt trevligt ändå.


1. Grupparbete, som bara blir mer och mer intressant, vilket resulterade i ett...


2. Biblioteksbesök, för att låna ännu mer litteratur då ämnet verkligen är intressant. Här gör vi en paus och reflekterar över det faktum att jag valde att läsa ekonomi, varför i hela världen valde jag inte pedagogik på en gång - hade varit på väg mot en proffessur minst . Men att vara vetgirig kostar på så därför ringde jag och stämde träff med...


3. A-C och lilla vackra Alva. En riktigt lång fika bestående av en halv kaka och massor av kaffe. Mycket hann avhandlas och stötas och blötas men kanske mest skrattas åt. Men men man kan inte roa sig jämt så det vara bara att ta tunga väskan (massor av böcker) och traska vidare till...


4. Medborgarskolan, där jag fick service av absolut bästa sort, en drös kompendium som jag ska försöka sälja ha ha ha, ja det finns böcker som både är billigare och bättre. Hursom helst, här hade jag inte tid att stanna hur länge som helst för i bilen väntade ju...


5. Tyra som ville ut och göra något kul som tex...


6. Jaga bort pressumtiva biltjuvar som cirkulerade misstänkt på parkeringen, men innan den utringda förstärkningen kom ut så hade de upptäckt mig (antagligen fullkomligt ohotande) och Tyra (betydligt mer hotande) och vinglat vidare mot nya äventyr. Ja ibland kan bara blotta närheten av en schäfer vara rätt så bra. Så då var det dags för...


7. Promenad, jag valde en "lätt" stadspromenad för att låta liv och rörelse trötta ut den lilla hjärnan men snacka om kusinen från landet-syndrom, Tyras skalle gick 360 grader med en hastigehet som inte ens Fuglesang har upplevt. Sen såg hon en karl i shorts, t-shirt och solglsögon och om denne man nu mot all förmodan skulle läsa detta så kan jag lugna dig, den galna schäfern som stod på bakbenen och tjöt var inte farlig, den tog bara fel på dig och sin husse. Mer än så orkade jag inte så tillbaka till busstationen för...


8. En Cesar-diskussion med en kvinna i femtioårsåldern, VAD ÄR DET MED CESAR OCH DESSA KVINNOR??? Jag fattar det inte, men jag fattar i alla fall vad som är "bra tv" och hundträning och dessa två saker går inte ihop, men tanter och mexikanare med blekta tänder verkar gå bättre ihop i alla fall. Men Tyra hann piggna till så vi tog lite...


9. Lydnadsträning innan det var dags att åka hem för ikväll skulle...


10 Hunden M komma på besök för lite vidare uppförandeträning, så det blev lite uppletande, vara nära hund-träning och resultatet blev i alla fall en trött hund och en trött matte och kanske framförallt...


11. En trött Lena.... somnade framför tv:n...men vadå hur bra är Kändisdjungeln???


Idag är det plugg, tvätt och kursuppstart som gäller, ska ha valpar 5-9 månader - kul!!!

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards