Alla inlägg under september 2009

Av Lena - 8 september 2009 18:59

Blev det idag. Buss till skolan in på biblioteket lämna tillbaka böcker som höll på att bli bötes-försenade, buss till stan, lämna ett ton (minst) böcker som även de var nära böter. Låna en! bok.


Sen fika med E, lite klädsnack som resulterade i lite impulsiv shopping, så nu har den kräsne tonåringen två nya tröjor i alla fall. Men det är kul, för inte så längesedan var pistolhot det enda som funkade för att få in honom i en klädaffär. Vi mötte upp maken utanför stadens biograf för dottern med sina klasskompisar var på bio. Klockan tre strömmade 36 nöjda men trötta 6åringar ut på gatan i sina fina reflexvästar. Fröken räknade in och lämnade ut de små till väntande föräldrar. Dottern tyckte det hade varit kättekul men trött som hon var tog hon sig en liten mikrosovstund i bilen hem. E fixade middag och nu är den uppäten, bortdiskad och det är alldeles snart dags för tandborstning och två kapitel bullerbyn för dotterns del.


Idol börjar i kväll så det blir väl att kika på det - i brist på annat. Sen blir det tidigt i säng med den nylånade boken. nr 3 i Amistead Maupins romanserie...läs den!!! Tror första boken hette "det nya livet".


I morgon blir det paltkok och finfrämmande, ja nu var det så längesedan så inventarierna har degraderats till finfrämmande... måste vi gensat råda bot på, saknaden har varit stor.


Dottern har bokat in storbak på söndag, massa bullar ska det tydligen bli och lite annat smått och gott. Tror vi åker med ett lass till Mormor A, det brukar vara väldigt uppskattat. Och just det, på lördag ska vi på storkalas - undra när vi får anledningen att fira??? Men som sagt än bara tisdag så det lär väl rapporteras en hel del innan helgen kan jag tro.

Av Lena - 8 september 2009 06:27

Skulle skriva ett hundinlägg men då jag ska logga in så har det förändrats totalt och jag behöver en stund att smälta det hela. Men nu kan man tydligen lägga in såna här i alla fall Glad och det är ju lite kul. Får undersöka sidan närmare lite senare.


I går var det en hektisk dag, först skola och låååååång föreläsning men vi har en bra lärare och bra upplägg och detta kryddat med en livlig diskussion gjorde att tiden gick fort och kändes välanvänd. Kastade i mig en macka och tog bussen till hunden M, hennes matte ville ha lite tips och råd och visst jag hjälper så gärna. det som hade kunnat bli en kämpig eftermiddag med en besvärlig hund blev i stället en mysig promenad med lite tips efter vägen och en god kopp kaffe före det.


Sen blev maken lat, eller mindre sugen på broccoligratäng (vet inte riktigt vilket) men efter att dottern hämtats från skolan så åkte vi på den där amerikanska hamburgerestaurangen för en mindre hälsosam middag. Bara för att riktigt toppa fettintaget så avslutades middagen med glass.Tungan ute


Sen en ganska slö kväll med en höjdare på tv, Roast på Berns. Vilken skillnad mot en annans kanal "Grillad". Här är det den verkliga humoreliten i landet som häcklar sina kollegor - och här görs det med en ärlig värme och inte bara en sista snäll kommentar i slutet för att manusförfattaren har lagt till det. Sitter som klistrad i soffan även nästa måndag.


Idag var det tänkt att det skulle bli plugg och egen hundträning för hela slanten men jag måste in till stan en sväng på em Rynkar på näsan men men det kommer fler dagar.


Ha en skön dag alla ni som läser!

Av Lena - 6 september 2009 19:01

Bättre sent än aldrig, nu kommer bilder från stugsemestern, något att titta tillbaka på och minnas nu när mamma sålt stugan - så detta blev den sista. Tack mamma för lånet av stugan!!!


Första kvällen, då alla lämnat oss åt vårt öde så kändes det lite ensamt och tyst. Så vi gick ut, tände en eld i grillen och maken gjorde några provkast med spöt. Förutom två rejäla aborrar ville denna hälsa på, vi presenterar gäddan Torsten!


Dottern tyckte han var stor, läskig men ganska häftig. Och stor det var han.

Men efter att vi hälsat på honom och förevigat på bild så fick vår lite utmattade vän simma tillbaka ut i älven.


Sen var det dags att grilla aborrar och korv (lite mindre ben i den) och är det rökigt och myggigt ja då tar man på sig det som finns till hands.


Denna lilla fågelunge med sin mamma var en flitig besökare vid älvkanten.


Sen var det dags att krypa i säng, och alla försökte hitta den bästa platsen.


Mormor kom på välkomna och uppskattade besök och hon och dottern hade en hel del projekt för sig, här vattnar de blommorna, gräsmattan och kanske framförallt Mormor.


Det var ju inte bara semester utan också höghöjdsträningsläger för Siris kommande mopsrace - akta er hon är snabb!!! Här värmer vi upp med en liten promenad i omgivningarna.


Tyra låg minsann inte heller på latsidan, hon arbetade stenhårt med att låta mormor återuppleva gamla kära minnen, tex träflis på gräsmattan.



Vakta oss från björnar, vargar och ekorrar.



Och vattenträna - och i älven är det helt gratis.



Ett annat av dottern och mormors projekt var att måla stenar, något som engagerade flera av oss. Det blev en hel stenutställning till slut.



Det är inte lätt att vara på semester, särskilt när man hittat flyktvägar - ja då blir det rejälare galler.



Änder, andar vad är skillnaden? Men mormors stuga hade ett alldeles eget spöke, visst är hon söt?



Den här utsikten hade vi från stugaltanen där alla måltider intogs - ljuvligt va?



Sista dagen blev även Siri en riktig vattenhund.



Innan vi åkte hem åkte vi till pappas/morfars grav. Dottern la en av stenarna hon målade där.



Tack återigen mamma för lånet av stugan och för allt du gjorde med/för dottern. Sen ett tack till Håkan och Annalena för lånet av Siri.


Efter en sådan vecka känns vintern allt annat än besvärlig att möta.

D

Av Lena - 5 september 2009 19:53

på alla sätt och vis. Först vaknade jag inte allt för utsövd (men du är förlåten J :-), vi har ju gett igen lite idag) och med en mindre trevlig smärta i axeln som låste sig i går kväll så snälla maken fick komma till undsättning och plocka undan boken som jag läste - där ser ni, inte bra att läsa, det är rent ut sagt skadligt. Och när man ligger där, inte kan röra sig och bara kvider för att man har legat på ett konstigt sätt och läst, ja då vet man inte om man ska skratta eller gråta. Men nu har det gått över i alla fall och jag kan fortsätta med boken ikväll.


Hur som helst när jag vaknade var jag fruktansvärt hungrig så det fick bli havregrynsgröt till frukost - inte illa för mig. Sen frukost för resten av familjen, kaffe och iväg till sökskogen. Där använde jag de krafter som fanns kvar till att plocka en halv liter blåbär och försöka roa dottern. Slängde ett halvt getöga på hundträningen och den verkade flyta på bra utan min inblandning, eller var det kanske därför? Tyra behöver i alla fall mer träning i bergig terräng så det blir samma plats nästa gång.


Hem, lunch och avfärd mot farmor. Där vankades det grillat till middag, så jättegott. Klyftpotatis, god sås och sallad. Blåbärskaka till efterrätt. Ingen tur till farmor utan rundvandring hos djuren. Och denna dag blev den vandringen grundligt genomförd då varje häst i stallet skulle föräras ett äpple och jag som den gode moder jag är följde självklart dottern in i varje box om än på aningens skakiga ben, ja lite hästrädsla blev jag nog av med idag.


Nu är vi hemma, dottern ska snart i säng och jag ska plocka fram en påse chips och boken, men jag tror jag sitter upp och läser ikväll :-)

Av Lena - 4 september 2009 06:45

Bara en enda av de dagliga bloggar jag läser hade uppdaterats och det med endast en söt bild och ett par meningar, positiva meningar men de lämnade allt för mycket åt min nyvakna fantasi så jag får väl blogga själv då.


Maken och dottern har åkt till arbete respektive skola och till skillnad från igår så klev jag rakt i i duschen och gjorde morgon istället för att åter krypa ner i sängvärmen. Så nu sitter jag med min sedvanliga thekopp och lyssnar med ett halvt öra på Voice på 5:an.


Nu är frågan: Träningsbrallorna och en långpromenad med inslag av lydnad med Tyra eller plugg? Det lutar nog mot det första alternativet i alla fall till en början - plugget kommer jag inte ifrån men det kanske går bättre med huvudet fullt av frisk luft och en någorlunda nöjd hund. Om jag bloggar, löser korsord, dricker kaffe, surfar ja vad som helst utom pluggar då ligger Tyra lugnt och stilla men så fort böckerna, blocken och datorn åker fram i studiesyfte då börjar hon. Det vandras, gnälls och när jag tillslut ger upp har jag en hög av leksaker (dotterns) och skor på stolen bredvid, små fina presenter som överlämnas med krav på sysselsättning.


Men först ska jag dricka upp mitt the och läsa tidningarna - ha en skön fredag!

Av Lena - 3 september 2009 20:38

Har varit lite hundbloggande så här kommer en uppdatering.

Med först husse sjuk och sedan matte så har ju Tyra bara fått det absolut nödvändigaste de senaste två veckorna men i veckan har det varit lite mer i alla fall.


Tyra börjar bli urbaniserad, i måndags var hon med och "jobbade", fick en rejäl promenad på stadsgatorna tröttade ut lanthunden rejält och hon låg som stenad hela kvällen. Bra, då fick hon följa även på tisdagen och då var även jag med på promenaden i kvarteren som ska bli "hemma" snart, lite fågeljakt (vem i hela världen har lärt Tyra att jaga fåglar???) och ett skönt dopp, att sen en annan fick åka till skolan med blöta byxor struntade hon fullständigt i. Men när vi förväntade oss en lugn och skön kväll hade vi i stället en galen hund som var pigg på mer. Så igår tog vi i rejält, 40 minuters promenad i innerstan, lydnadsträning på busstationens personalparkering och joggingtur på kvällen. Vadå?? Inget för en stjärna - hur pigg som helst.


Idag har vi varit hemma jag och Tyra, det har bara blivit rastningar under dagen då jag haft annat på schemat men nu ikväll gick vi ut, till en ny äng och körde ett lydnadspass. Inkallande med ställande, fjärrdirigering och fritt följ. Just nu pysslar vi med överinlärning, jag kämpar på med att göra det svårare och svårare, längre och längre mellan belöningarna och Tyra möter varje utmaning med glad svans och perfekt utförande. Så jag är helt enkelt jättenöjd. Får se vad vi hittar på i morgon, tänkte en tidig morgonträning och på lördag blir det sök, fast det är husses uppgift. Då ska jag glassa på stigen och säga vad han gör för fel... mycket enklare det :-)

Av Lena - 3 september 2009 18:15

Stod på dagens schema. Började lite trögt, då maken och dottern vinkats av så lockade den varma mjuka sängen så det blev en timmas extra sömn - skönt.


Sen måste ju frukost ätas, en stunds  (hm) samtal med mamma på telefon och liten... stund vid msn med Kiruna-M.


Sen var jag i gång, artiklar skrevs ut och lästes, ganska intressant faktiskt, hur pedagogikforskningen har ändrat inriktning genom de senaste 4 årtionden Från att ha varit kvantitativ och inriktat sig i stora drag på att skilja ut bildbara från obildbara före 70-talet till att ta forskningen på individnivå och väga in psykologin och didaktiken (läran om inlärning) från och med 70-talet... och följer man sen forskningen så ser man tydligt 70-talets vänsterrörelse, 80-talet med sina finansvalpar och 90-talets finanskris i vilka rön som pedagogiken stött sina teorier på. Intressant. (Hm detta är ju faktiskt vad vår första uppgift går ut på, kanske ska kopiera in mitt blogginlägg i skolans forum)


Sen var det ju det där med städning, jag har plockat, bäddat rent, dammsugit och torkat golv - det får duga för idag. Jag är ju faktikst heltidsstuderande och ska ju studera på dagarna inte städa. Amistead Maupins böcker är väldigt bra att studera, särskilt om man vill studera det dekadenta hippielivet och dess följder i San Fransisco i romanform...undra vilken högskola som har den kursen?


Maken och dottern kom hem efter en bra skol/arbetsdag. Dottern har lekt, ätit och åter lekt. Förstår att hon börjar fundera när de ska ha läxor. Här har hon väntat på skolstarten och så leker de bara. Enligt henne så lär de sig ingenting.


Fredag i morgon, ska påbörja mitt debatterande på forumet för pedagogiken - ska bli kul, sen blir det att hämta dottern på skolan, veckohandling och lugn fredagkväll.

Av Lena - 2 september 2009 06:35

Dottern sover, maken och Tyra har åkt till jobbet. Jag har en kopp the och min dator. Detta är livet.


Kan se tillbaka till en tid då jag väcktes av dottern och trött försökte få några minuters extra sömn på golvet medan hon lekte och tittade på tv, ibland funkade det men oftast ville hon ha en vaken mamma och tog till alla medel för att uppfylla sina önskningar.


Försöker få mig denna stund några dagar i veckan, men det innebär väldigt tidiga morgnar - stiger upp en timme tidigare än nödvändigt, men det är så här jag laddar mina batterier - hur gör ni?


Nu kom lilltejen upptrippandes förresten, kröp ner i soffan under täcket och kommer att ligga och mysa med "Dudde" (gosekudden) än en stund innan det är dags för frukost och avfärd till skolan.


Ska vara ego idag, ska köpa en sak till mig själv - bara till mig själv. Tack till den som gjorde detta möjligt. Oftast blir det ju barnen i första hand men idag är det jag som ska föräras något nytt. Ska köpa mig en jacka. Svart höst / varm vinter. Behöver kanske en vinterjacka sen också men det löser sig då. Nu är det ju knappt höst.


nej nu är egentiden slut för denna morgon, dags att göra frukost!

Ha en bra dag.

Presentation

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards